Ținuta smart-casual pentru bărbați – Cum te îmbraci la birou

Ținuta smart-casual pentru bărbați – Cum te îmbraci la birou

Smart-casual înseamnă că te îmbraci conform unui dress-code profesional, dar ești relaxat în ținută. De regulă, acest stil vestimentar este adoptat în companii care nu te obligă să ai contact cu clienți sau furnizori.

Bărbatul care adoptă o astfel de ținută este un bărbat sofisticat, elegant și stilat. Business-casual este specific celor care vor să arate bine îmbrăcați profesional, dar nu formal.

Nu purta niciodată sacoul de la un costum și pantalonii de la un altul. Există pantaloni creați special pentru a fi combinați cu diferite sacouri, însă niciodată nu trebuie să combini două costume diferite. Trebuie să fii foarte atent și la textura materialelor, pentru că o discrepanță prea mare nu este permisă. De asemenea, culorile trebuie să rămână din peisajul de office (kaki, negru, bej, gri, bleumarin).

Poți alege să porți bumbac, in sau moleschin (țesătură rezistentă de bumbac, foarte netedă, cu aspect de piele).

În ținuta smart-casual nu este permis să porți cămașa peste blugi. Cămașa trebuie să fie din bumbac, simplă sau în carouri mari, purtată în pantaloni și niciodată  cu mânecile rulate sau cu nasturele desfăcut.

Dacă optezi în sezonul rece pentru pulovere, alege-le pe cele în culori închise, cu decolteu în V și niciodată să nu bagi puloverul în pantaloni. Pe sub pulover poți opta pentru o cămașă din bumbac mai deschisă la culoare.

Asortarea pantofilor este simplă: pentru o pereche de pantaloni, alegi o pereche de pantofi din piele negri, iar pentru pantaloni kaki sau gri, alege o pereche maro sau gri deschis, întotdeauna curățați. Vara poți alege loaferși, iarna ghete și niciodată pantofi sport.

TIPS: Alege un parfum discret. Nimic nu e mai neplăcut decât un parfum pregnant.

Tu cum te îmbraci la birou?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment