Tendințe toamnă-iarnă 2014-2015

Tendințele de toamnă-iarnă 2014-2015 îți spun cuvântul prin culorile, imprimeurile, accesoriile și croielile diferite față de ceea ce ai văzut până acum pe marile podiumuri.

Sezonul rece vine cu mix-uri de elemente simple, cu aplicații glam și imprimeuri pe care designerii le-au evitat până acum. Nota masculină își face simțită prezența pe podiumurile marilor designeri, fiind însă abordată cu rafinament, prin detalii feminine și croieli cu o simplitate misterioasă.

Am putea spune că tendințele de toamnă-iarnă 2014 se caracterizează prin grafisme futuriste, în culori de impact, dar în același timp se simte o întoarcere la referințele retro, cu linii clasice și elemente luxuriante.
Obsesia sporty chic se continuă și în sezonul rece, fiind prezente ținutele cu o alură atletică și accesorii dinamice.

Imprimeuri:

Burberry, Dolce&Gabbana, Gucci, Valentino și Dries Van Noten au ales pentru colecțiile de toamnă-iarnă keyword-ul print. Fie sub forma clasicului animal print, linii sau cercuri suprapuse, fie sub forma florilor romantice, marii designeri au stabilit că acestea vor fi elementele must have din 2014.

Dolce&Gabbana pune accent pe feminitate, folosind aparițiile neo romantice, cu o oarecare alură suprarealistă. În contradicție cu casa de modă italiană, Rochas a optat pentru culorile contrastante, pe un fundal de toamnă metalic.

Alexander Wang și Valentino propun formele geometrice, în nuanțe retro, dar care definesc o nouă eleganță contemporană.

Tonurile reci cu care ne-am obișnuit deja în fiecare sezon de toamnă-iarnă sunt prezente la casele de modă precum Burberry, Kenzo și Proenza Schouler. Nu lipsesc de altfel mix-urile de forme și texturi.

Ce noutăți apar în toamna-iarna anului 2014-2015?

Clasica jachetă de iarnă a suferit îmbunătățiri, de la detaliile luxuriante până la volume XXL. Inspirația masculină își face simțită prezența prin detalii minuțioase și imprimeuri care lasă loc creativității.

Un alt aspect important îl reprezintă costumul masculin pe care designerii îl propun femeilor cu rafinament, fără a le afecta în vreun fel feminitatea sau senzualitatea.

Prințesa modernă:

Valentino și Alexander McQueen au adus o atmosferă de basm pe podiumuri, abordând detaliile romantice, materiale transparente și siluete fluide, totul pentru a deveni noile coordonate ale feminității.

Blana devine detaliul de lux pe care trebuie să-l porți în sezonul rece: de la cape până la accesorii cu detalii îmblănite.

Iată care sunt ținutele pe care le poți aborda în toamna-iarna 2014-2015:

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment