Tendințe pentru primăvara 2015: șiretul încrucișat

Șiretul încrucișat reprezintă una dintre vedetele tendințelor în modă pentru sezonul primăvară-vară 2015. Când spunem acest lucru, nu ne referim doar la opțiunile nenumărate de încălțăminte și la combinarea șiretului încrucișat cu dantelă, dar și la folosirea acestuia în calitate de accent principal în cadrul unor piese vestimentare prezentate de casele de modă cunoscute. Inspirat din stilul șiretului clasic de la adidași, șiretul încrucișat adaugă un accent extravagant și seducător corsetelor elegante, bluzelor, rochiilor, chiar și puloverelor tricotate. Anumite piese de îmbrăcăminte scot în evidență stilul anilor ’70, pe când altele au un look dramatic și îndrăzneț în combinație cu acest tip de șiret. Învață cum să porți hainele cu șiret încrucișat în noul sezon și alege-ți cel mai cool model de panglici încrucișate!

Șiretul încrucișat supradimensionat și îndrăzneț
În timp ce în majoritatea cazurilor, șiretul încrucișat acționează în calitate de completare a unui outfit prin mici accente, îl poți purta și în combinații în care să-l scoți în evidență. Gucci a venit cu ideea șiretului încrucișat supradimensionat, pentru un efect mai îndrăzneț, mai ales în combinații cu piesele de îmbrăcăminte din denim, din anii ’70. Folosit pe alb, șiretul va completa perfect rochia și jacheta din denim, unind cele două crestături de pe părțile laterale din spate ale sacoului și decolteul în formă de V al rochiei. Aceleași detalii ale șiretului încrucișat au fost folosite și în alte combinații de către creatorii de modă, precum rochia de dantelă Crimson de culoare albă sau verde din piele.

siret supradimensionat

Șiretul încrucișat senzual
Colecția pentru sezonul primăvară 2015 a lui Riccardo Tisci este una memorabilă prin detaliile încântătoare ale panglicilor încrucișate, care au contribuit la excentricitatea modelelor prezentate. În acest caz, șiretul încrucișat are un aspect mai senzual și mai feminin, înfrumusețând decolteurile adânci în formă de V și tăieturile neașteptate din zona taliei. Șiretul încrucișat este un detaliu important și când vine vorba de încălțări, adăugând dramatism și îndrăzneală cizmelor de piele.

Șiretul încrucișat cu influențe baroc și Provence
Unii designeri folosesc detaliile șiretului încrucișat pentru a crea stiluri baroc și Provence specifice, pentru un impact mai puternic. Astfel, Dolce & Gabbana a apelat la șireturi discrete pentru a decora corsetul în stil baroc, arătând spectaculos în combinație cu ciorapii negri și sutienul negru vitange. Pe de altă parte, Provence a fost tema principală a rochiei albe de la Louis Vuitton, scoasă în evidență cu panglici încrucișate albe și negre.

Tendințe pentru primăvara 2015 șiretul încrucișat

Șiretul tip corset și stilul anilor ’70
Șiretul tip corset poate avea un look unic în combinație cu piese de vestimentație mai elegante și mai serioase, cu influențe subtile masculine. Jean Paul Gaultier a optat pentru sacoul alb cu dungi negre subțiri decorat cu șiretul încrucișat. Este o piesă vestimentară creativă, care va da o tentă mai serioasă aspectului casual sau o tentă mai casual ținutelor tale de birou. Iar dacă ești în căutarea modalității perfectă de a purta hainele în tendințe acum – specifice anilor ’70 – poți adăuga îndrăzneală prin folosirea creativă a șiretului încrucișat.

Haine cu siret

Forma distinctivă a șiretului încrucișat
Formele stricte și de mărime mai mică a panglicilor pot transforma complet un top alb simplu. Topul marca Phillip Lim din colecția primăvară 2015 reprezintă nu numai fuziunea perfectă dintre diferite texturi în cadrul aceluiași model, dar și un mod unic de a uni aceste două piese. Dacă preferi ținutele mai simple, dar încrezătoare, un pulover supradimensionat alb tricotat, cu o fantă laterală mare, prinsă cu un șiret încrucișat, este alegerea perfectă pentru un aspect casual și feminin.

Corset cu siret

Acestea sunt câteva dintre cele mai creative modalități de a purta vedeta acestui sezon. Cu toate acestea, poți fi sigură că vei mai întâlni modele interesante, atât din partea brandurilor de lux, cât și la comercianții cu amănuntul de la colț de stradă.

Sursă foto: Vogue – Stylebistro

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment