Temperatura și umiditatea ideală din camera copilului

camera copilului

Că e important să pregătim o cameră colorată pentru copil, știm deja, însă dincolo de asta, sunt lucruri mai importante: care este temperatura și umiditatea ideală pentru camera copilului?

Nu există părinte care să nu-și dorească ca totul să fie perfect pentru bebeluș, însă există o tendință moștenită, poate, din generațiile vechi: aceea de a supraîncălzi camera bebelușului. Ceea mulți dintre noi nu știm este că umiditatea joacă un rol foarte important în menținerea sănătății căilor respiratorii.

Când trebuie să amenajezi camera copilului?

Când vrei, însă în niciun caz pe ultima sută de metri. Gândește-te că vei fi deja preocupată de dezvoltarea și alăptarea corectă a bebelușului, nu-ți vei dori un stres în plus. Este necesară aerisirea temeinică înainte să vină bebe. Lacurile, vopselurile, tratamentele împotriva mucegaiului sau chiar și covorul nou pe care îl cumperi, toate vor emana mirosuri și particule poluante în atmosferă. După ce ai amenajat camera copilului, aerisește în fiecare zi până la venirea piticului.

Care este temperatura ideală din camera copilului?

Mai ții minte când bunicii noștri ne puneam căciuliță și ne înveleau cu păturică, deși în cameră erau deja 25 de grade? Nu e bine. Medicii pediatri recomandă în cameră bebelușului o temperatură între 20-22 de grade. La o astfel de temperatură, nou-născutul ar trebui să fie îmbrăcat într-un body cu pantaloni subțiri, fără căciuliță!

Ce se întâmplă dacă bebe stă la o temperatură mai ridicată?

Se supraîncălzește. Rareori s-a auzit în România de o temperatură prea scăzută în camera bebelușului, tendința fiind, așa cum spuneam, de supraîncălzire. Copilul se poate deshidrata la o temperatură mai mare de 24 de grade Celsius, iar sindromul morții subite a născutului are o strânsă legătură cu temperatura prea mare.

Cum stabilim umiditatea din camera copilului?

Românii se gândesc că o umiditate ridicată în camera copilului duce la apariția mucegaiului. Este foarte important ca părintele să verifice respirația celui mic, iar dacă devine fornăită, trebuie consultat medicul pediatru.
Astfel de probleme pot fi prevenite dacă achiziționezi un higrometru, care va măsura gradul de umiditate din camera copilului. Procentul de umiditate potrivit pentru copii este între 40-50%, deși 55% ar fi ideal. La un procent de 55% umiditate există riscul să apară mucegaiul, însă depind și alți factori: materialele de construcție, cum este orientată geografic camera copilului, cât de bine este izolată termic și așa mai departe.

Lipsa de umiditate duce la apariția mucilor, uscarea mucoasei nazale, piele uscată, tuse seacă. Dacă nu ai achiziționat încă un umidificator, ai grijă să aerisești camera zilnic, câte 30 minute minim, chiar și în timpul iernii.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment