Telefoane ieftine, dar bune. Ce modele poți cumpăra în 2018?

android

Trăim vremuri în care atât serviciul pe care îl avem, cât și viața socială ne obligă într-un fel sau altul să avem smartphone-uri. Însă ce alegi când bugetul este limitat și totuși îți dorești să-ți faci treaba cu el?
Atunci când cauți un telefon ieftin, dar bun e bine să ai așteptări realiste.

Iată câteva reguli după care poți alege un telefon ieftin, dar bun:

1. Pentru ce vei folosi telefonul? Când alegi un telefon trebuie să știi ce vrei. Ai nevoie de Facebook, Internet, Youtube, un e-mail și poate un joc simplu? Atunci un smartphone sub 1000 lei își face treaba bine. Desigur, prețurile cresc pe măsură ce pretențiile tale cresc. Îți dorești o cameră foto performantă? Atunci mai adaugi 200-300 lei la bugetul total. Vrei să se încarce totul într-o fracțiune de secundă sau îți dorești un telefon cu un design deosebit? Atunci mai adaugi încă 500 de lei.

2. Ce sistem de operare preferi? Să fie iOS sau Android? Dacă nu ești fan Apple, atunci poți opta pentru telefoane Android. Sunt mai prietenoase pentru utilizatori și de ce să nu recunoaștem, telefoanele cu sistem de operare Android sunt mult mai ieftine.

3. Cât de des vei folosi camera? Dacă ai nevoie de un telefon de serviciu, atunci poate că nu ai nevoie de o cameră foto performantă. Totuși, dacă îți dorești un telefon ieftin, dar cu o cameră bună, poți opta pentru un Samsung Galaxy J5. Nu numai că are un design modern, fiind disponibil atât pe auriu, cât și pe negru, dar este și rezistent. Cu o carcasă metalică, rezistentă, Samsung Galaxy J5 are și un display HD generos. Revenind la camera foto, J5 reușește să captureze fotografii chiar și într-un mediu întunecat. Totul la prețul de numai 900 lei.

4. Cât de mult îți dorești să țină bateria?
Într-un studiu realizat de Strategy Analytics, companie specializată în realizarea testelor și studiilor, am aflat că SonyXperia XZ2 ocupă primul loc în clasament. Se pare că testul a fost realizat timp de 16 ore într-o singură zi pentru apeluri telefonice, mesaje, navigare pe internet și rețele de socializare. Desigur, nu au lipsit nici sesiunile de gaming și realizarea fotografiilor.
Clasamentul arată în felul următor:
Xperia XZ2: 36:01
Xperia XZ2 Compact: 34:20
LG G6: 32:35
Apple Iphone X: 32:20
Huawei P10: 32:08
Samsung Galaxy S9: 26:52

Acestea nu sunt telefoane ieftine, modelele fiind noi, însă poți observa un lucru, când vine vorba despre autonomie: brandurile cunoscute sunt pe ultimele locuri.

Tu ce telefon preferi?

 

Leave Your Comment