Tampoane interne vs. absorbante externe – Avantaje si contraindicatii

Tampoane interne vs. absorbante externe – Avantaje si contraindicatii

Menstruatia apare in jurul varstei de 13 ani, insa nu este o regula. Poate sa-si faca simtita prezenta atat mai devreme, cat si pana la 16 ani. Exista o intrebare pe care multe fete virgine si-o adreseaza si anume daca tampoanele interne dezvirgineaza. Un himen mai sensibil se poate rupe oricand daca folosesti un tampon intern.

Tampoanele interne nu sunt daunatoare sanatatii daca sunt folosite conform cu prospectul, insa este bine sa nu faci exces de ele. Daca ai posibilitatea sa folosesti un absorbant extern, alege-l pe acela.

Tamponul intern nu se foloseste mai mult de 3-4 ore, indiferent de fluxul menstruatiei pentru ca risti sa faci sindromul septico-toxic. Pe langa acest sindrom, tampoanele interne iti pot cauza rani de col uterin, mai ales daca le folosesti des.

Avantajul unui tampon intern este ca nu se vede si il poti purta chiar si la costumul de baie.Cu toate astea trebuie sa il eviti si sa alegi absorbantele pe baza de bumbac (cele sensitive) pentru a evita iritatiile.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

2 Comments

Leave Your Comment