Tagliatele cu bacon și sos de roșii – Rețetă ușoară de paste

Tagliatele cu bacon și sos de roșii – Rețetă ușoară de paste

Dificultate: redusă

Ingrediente (2 porții):

– o ceapă roșie

– un cățel de usturoi mic

– 2-3 roșii coapte

– o linguriță de făină albă (sau amidon alimentar)

– tagliatele

– 150 g bacon

– o lingură de bulion sau suc de roșii

– sare și piper

– busuioc

Mod de preparare:

Pentru 2 porții se pun aprox. 5-6 grămăjoare de tagliatele în apă fiartă pentru 8-10 minute, cu puțină sare și ulei să nu se lipească. Între timp se pregătește sosul. Se toacă ceapa mărunt și se călește în puțin ulei, se adaugă baconul tăiat felii și roșiile tocate fără pieliță. Se adaugă sucul de roșii sau o lingură de bulion și făina diluată cu două linguri de apă. La final se adaugă usturoiul tăiat felii, busuioc, sarea și piperul.

Eu prefer să amestec pastele direct cu sosul, dar îl puteți pune și peste paste direct în farfurie.

Se pot consuma cu mozarella sau cașcaval ras deasupra.

Poftă bună!

Cosmina Tudosă

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment