Supradoză de medicamente – Cum oferi primul ajutor în cazul unei supradoze de medicamente

Supradoză de medicamente – Cum oferi primul ajutor în cazul unei supradoze de medicamente

Ce înseamnă supradoză?

Supradoza de medicamente presupune administrarea unei substanțe peste măsura nevoilor medicale în mod regulat sau excesiv.

Simptomele după supradozare:

– Vorbire neclară

– Lipsa de coordonare

– Ochi roșii

– Inconștiență

– Comă

– Respirație sacadată.

Primul ajutor în caz de supradoză de medicamente:

Dacă victima se poate trezi cu un strigăt, iar pulsul și respirația sunt normale, nu are nevoie de intervenția unui medic. Victima trebuie să stea într-o poziție care să nu-i permite accidentarea (de preferat întins în pat), verificându-se periodic pulsul și respirația.

Dacă victima prezintă probleme de respirație sau se află în comă, eliberați imediat căile respiratorii și începeți manevrele de resuscitare, dacă este cazul. Sunați imediat la 112.

Dacă supradozajul s-a făcut cu deprimante: narcotice, sedative și tranchilazante (opiu, morfină, fentanyl (heroina sintetică), codeină, fenobarbital, somnifere sau droguri precum marijuana și hașis) apare sevrajul.

Care sunt simptomele sevrajului?

– Greața

– Vărsături

– Halucinații

– Febră

În cazul sevrajului se fac aceleași manevre pentru primul ajutor și se încearcă să se calmeze victima în cazul unei crize de panică. Dacă victima a folosit deprimante, se încearcă menținerea ei în stare trează, cu apă rece, prosoape ude și ținerea de vorbă daca este posibil. Se solicită ajutor medical imediat.

Nu lăsați medicamente la îndemâna copiilor și nici a celor care au avut probleme de anxietate.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment