Suplimente naturale pentru sănătatea ficatului

Ficatul este organul responsabil pentru filtrarea sângelui și detoxifierea corpului de substanțe chimice, așa că este important să menții sănătatea ficatului, astfel încât acesta să își poată îndeplini activitatea. În momentul în care ficatul nu funcționează corect, nu te poate ajuta să scapi de toxine, lăsându-le să se acumuleze în organism și să provoace daune. Iată câteva suplimente naturale care îți pot întări sănătatea ficatului!

Ce suplimente naturale pentru sănătatea ficatului poți include în dieta ta?

Armurariu (ciulinul laptelui)

Ciulinul laptelui este unul dintre cele mai populare suplimente hepatice existente în prezent. Acest lucru este posibil deoarece este și unul dintre ingredientele botanice care a fost studiat cel mai intens în ceea ce privește efectele sale hepatice. Componenta sa activă, silimarina, a demonstrat beneficiile sale aduse în cazul hepatitei alcoolice, hepatitei virale, cirozei și bolilor alcoolice care cresc nivelul de grăsime la nivelul ficatului. În cadrul studiilor, persoanele cu afecțiuni hepatice au prezentat îmbunătățiri ale funcției hepatice după administrarea suplimentelor de armurariu. Se crede că funcționează prin reducerea daunelor provocate de radicalii liberi ficatului.

Păpădie

Armurariul ar putea fi liderul suplimentelor hepatice, dar păpădia ar putea să îi țină locul. Extractul de păpădie și-a demonstrat beneficiile în ceea ce privește sănătatea ficatului. În medicina populară, rădăcina plantei este considerată de mult timp un tonic hepatic, iar polizaharidele sale sunt cunoscute pentru îmbunătățirea funcției hepatice, după cum s-a demonstrat în studii. Păpădiile pot ajuta la detoxifierea ficatului, ameliorarea simptomelor bolii hepatice și eliminarea problemelor oculare și cutanate. Acestea pot fi consumate sub formă de suplimente, consumate crude sau gătite ca o legumă. De asemenea, poți bea ceai de păpădie.

Colină

Colina este un nutrient esențial pe care ficatului îl produce în cantități mici, dar cea mai mare cantitate trebuie să provină din dieta ta. Nu este o vitamină sau un mineral, deși are unele asemănări cu vitamina B. Un deficit de colină poate provoca afecțiuni hepatice, iar studiile au arătat că femeile cu cel mai mare aport de colină au un risc cu 28% mai mic de a dezvolta boli hepatice decât cele care au un aport mic. Aceasta poate fi regăsită în suplimente și alimente, cum ar fi ouăle, codul, somonul, broccoliul, conopida, carnea de vită și ficatul de pui.

Acid alfa lipoic

Acest compus este în mod natural produs de către organismul tău, fiind perfect pentru sănătatea ficatului. De ce? Poate neutraliza radicalii liberi nocivi și regenera antioxidanții care îți protejează ficatul, cum ar fi glutationul și vitaminele E și C. De asemenea, se leagă de metalele grele precum plumbul și mercurul. Experții sunt de părere că acidul alfa lipoic poate reduce nivelul enzimelor hepatice, atenua simptomele bolii hepatice.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment