Superstiţii şi mituri despre sarcină

insarcinata

Care sunt cele mai populare superstiţii despre sarcină

Fie că eşti la prima sarcină sau la a doua, întotdeauna vei fi preocupată de sănătatea bebeluşului tău. Tocmai de aceea ai tendinţa să crezi orice auzi în jurul tău, dar tu trebuie să faci diferenţa dintre sfaturi utile şi superstiţii băbeşti. Vrei să afli care sunt cele mai populare mituri despre sarcină? Iată câteva exemple, dar ia aminte că realitatea nu are legătură cu aceste poveşti. Mai rău îţi faci să fii speriată la orice pas. Tu trebuie doar să te bucuri de sarcină, de aer liber… şi te amuzi puţin de aceste superstiţii:

1. Dacă mănânci sărat vei avea un băieţel, dar dacă manânci dulce vei avea o fetiţă.

2. Dacă deţii un animal de companie, bebeluşul se va naşte păros. (Singura grijă pe care trebuie să o ai tu, este să nu curăţi după pisică sau căţel pentru a evita infestarea cu vreun germen anume.)

sarcina, insarcinata3. Să nu ai vreun secret cât timp eşti însărcinată, altfel copilul se va naşte mut.

4. Dacă furi ceva pe timpul sarcinii, bebeluşul se va naşte cu un semn pe piele în forma obiectului furat.

5. Să nu mănânci aripi de pui, căci altfel bebeluşul se va naşte cu semne pe spate.

6. Nu anunţa prea repede că eşti însărcinată, pentru a păzi fătul de spiritele rele. (Dar asta înseamnă să ţii un secret, nu? Şi atunci ce ne facem? Să fie copilul mut sau păzit de spiritele rele?)

7. Una dintre cele mai populare superstiţii ortodoxe despre sarcină este să nu strigi copilul pe nume până nu este botezat.

8. Dacă visezi şoareci, aşteaptă-te la o sarcină.

9. Dacă ciuguleşti pe ascuns, copilul va fi fricos.(Eu zic să nu mai ciuguleşti. Dacă ţi-e foame mănâncă fără să te mai gândeşti la siluetă, altfel copilul va fi subnutrit, nu fricos.)

10. Dacă stai picior peste picior, bebeluşul va ieşi cu genunchii strâmbi. (În cel mai rău caz, cea care va suferi eşti tu. Dacă stai prea mult picior peste picior sau pe scaun, circulaţia sângelui va fi afectată şi rişti să-ţi apară varice.)

11. Dacă mănânci în perioada de sarcină fructe sau legume lipite între ele, vei avea gemeni.

12. Dacă te uiţi la un om urât sau cu defecte, copilul va ieşi ca el. (Doar dacă acea persoană este tatăl copilului există şanse mari să-i semene.)

13. Dacă ai burtica mai rotundă şi ridicată vei avea fetiţă. Dar dacă ai burta joasă şi ţuguiată vei avea un băieţel.

Şi ca să rămânem în spiritul superstiţiilor, am să mă arăt eu prima dată curajoasă, şi-am să mă opresc la numărul 13. Acum e rândul tău. Învinge-ţi teama şi nu mai crede în mituri. Vorbeşte des cu medicul tău şi totul va fi în regulă.

Sursă foto: www.pixabay.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment