Superstiții de Revelion

Pentru a avea un An Nou mai bun, tradiția spune că trebuie să ținem cont de câteva superstiții în noaptea de Revelion. Obiceiuri, tradiții, superstiții despre ce trebuie să faci de Anul Nou pentru a-ți merge bine tot anul:
1. Fetele nemăritate îl vor visa pe cel predestinat dacă vor pune într-un vas cu apă busuioc, o ramură de măr și o monedă.
2. În noaptea de Revelion, la ora 00:00 trebuie să ai bani și tot ce îți dorești în Noul An aproape (bani în buzunar, cheile de la casă, iubit/ă).
3. Revelionul se petrece cu zgomot pentru alungarea spiritelor rele.
4. Trebuie să porți ceva roșu pentru noroc și să-ți pui o dorință chiar la miezul nopții.
5. Pe masa de Anul Nou trebuie să ai o ramură de vâsc și preparate din porc și linte (pentru noroc).
6. Primul care intră în casă trebuie să fie un bărbat brunet, femeile și bărbații blonzi aduc ghinion.
7. Mănâncă pește: se spune că așa cum înoată peștele sub apă, așa vei trece și tu prin necazurile din anul care urmează.
8. Poartă ceva nou: Revelionul reprezintă o întâlnire magică între vechi și nou. Se spune că obiectul nou este cel care îl va ajuta pe Anul Nou să-l alunge pe cel vechi.
9. Sărută-i pe cei dragi: se spune că vei fi aproape tot anul de cei dragi, dacă la miezul nopții îi săruți pe fiecare în parte pe frunte sau obraz.
10. Fii vesel: noaptea de Revelion prevestește viitorul, așa că trebuie să fii cel mai fericit!

Ce nu ar trebui să faci de Revelion?

1. Să speli rufe sau să coși haine.

2. Nu arunca gunoiul și nu mătura pe 31 decembrie și 1 ianuarie pentru că odată cu praful și gunoiul, arunci și norocul din casă!

3. Nu intra în Noul An cu datorii și facturi neachitate, căci așa o vei ține tot anul!

4. Nu dormi toată ziua de Sfântul Vasile, altfel vei fi leneș tot anul!

5. Nu găti și nu mânca găină de Revelion pentru că norocul se va risipi.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment