Supă de spanac

Spanacul este o plantă pe care ai face bine să o folosești cât poți de des prin bucătărie pentru că are nutrienți pe care nu-i poți lua din alte legume sau fructe. Supa de spanac îți asigură o sursă bogată de calciu, vitamina A, vitamina C, acid folic și luteină.

Consumul de spanac este indicat atunci când dorești să ții dietă pentru că are puține calorii și o multitudine de vitamine și minerale benefice organismului uman. Pe lângă sursa bogată de proteine și calciu, spanacul te ajută să ai și o digestie bună datorită conținutului ridicat de fibre.

Iată care sunt ingredientele pentru doi litri de supă de spanac:
– 600 grame de spanac proaspăt
– un morcov mediu
– o ceapă mică
– doi căței de usturoi
– o linguriță de paprika dulce
– un gălbenuș
– o legătură mărar proaspăt
– 200 grame smântână
– sare și piper
– zeamă de lămâie

supa-de-spanacMod de preparare:

Se spală spanacul cu grijă, se adaugă o linguriță rasă de sare iodată și se pune într-o oală. Pentru a opări spanacul, nu este necesar să adăugați mai multă apă decât a rămas pe frunze. Se acoperă oala cu un capac și e lasă pe foc timp de patru minute.

Când capacul de pe oală începe să se miște, se amestecă spanacul cu o lingură de lemn și se acoperă oala din nou cu capacul. În câteva minute, spanacul își va pierde din volum și va fi opărit.

Prin această metodă de fierbere, spanacul își va păstra culoarea și nu va avea mult lichid. După ce a fost opărit se toacă mărunt.

Într-o tigaie se adaugă o linguriță de ulei unde se călește ceapa tocată mărunt, morcovul se adaugă după ce a fost dat prin răzătoare, iar usturoiul și paprika se adaugă când ceapa este aproape călită. Se stige totul cu apă fierbinte și se adaugă spanacul. Se lasă supa la fiert, timp în care se adaugă o lingurită de sare și se lasă la clocotit câteva minute.

Între timp, pune smântâna într-un bol și bate-o cu două sau trei linguri de apă rece și gălbenușul. Se adaugă puțin usturoi tocat și se omogenizează totul. În bolul cu smântâna se adaugă o ceașcă de supă fierbinte, se amestecă totul, apoi se toarnă în oala cu supă. Se aestecă de câteva ori, apoi se oprește focul.

Supa se poate acri cu puțină zeamă de lămâie, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment