Supa de spanac – Cea mai sănătoasă supă de spanac

Supa de spanac – Cea mai sănătoasă supă de spanac

Cea mai sănătoasă, cea mai gustoasă! Nu am decât cuvinte de laude pentru această minune de supă, așa că luați-vă notițe:

Ingrediente:

– 600 de grame de spanac proaspăt

– 80-100 de grame de șuncă afumată

– o ceapă mică

– 2 căței de usturoi

– 1 linguriță de paprika dulce

– 2 ouă întregi

– 1 gălbenuș

– 1 legătură de mărar proaspăt

– 250 de grame de smântână cu conținut de grăsime cel puțin 25%

– sare, piper

– zeamă de lămâie sau oțet pentru cei care doresc supa acră.

 Mod de preparare:
Se spală spanacul cu grijă, se pune într-o oală, se adaugă o linguriță rasă de sare și se lasă pe foc 4-5 minute. Peste spanac nu se mai pune apă, după ce au fost spălate, frunzele de spanac mai au puțină apă pe ele și este suficientă. Când capacul începe să se miște, se dă la o parte și se amestecă o dată, apoi se acoperă iar și se mai lasă câteva minute. Spanacul nu-și va pierde culoarea și nu va avea nici foarte mult lichid. După ce a fost opărit se scoate și se taie mărunt.

Șunca afumată se taie în feliuțe subțiri și jumătate din ea se adaugă în oala în care va fierbe supa. Se călește șunca, peste care se adaugă ceapa tocată mărunt. Se lasă la călit, apoi se adaugă paprika și se stinge cu apă fierbinte, apoi se adaugă spanacul. Până se aduce totul la fiert, se amestecă într-un bol cealaltă jumătate de șuncă cu sare, piper, mărar tocat mărunt și 2-3 ouă, pe care le pui mai apoi într-o tigaie. Omleta astfel obținută se taie mărunt și se pune în supă.

Supă se servește cu poftă și acrită după bunul plac.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment