Supă de linte – Rețetă originară din Asia
Supa de linte este originară din Asia și reprezintă o sursă bogată bogată de proteine pentru dieta ta. O singură porție de supă conține aprox. 50% necesarul de proteine zilnic dintr-o dietă echilibrată.
Ingrediente:
– 450 g linte
– 1 ceapă mică
– 1 morcov
– 1 ardei gras
– 2 căţei de usturoi
– 200 ml suc de roşii
– ulei de măsline
– o lămâie
– sare şi piper
Lintea se lasă la înmuiat câteva ore, se scurge de apă și se clătește sub un jet de apă rece. Legumele de mai sus se curăță și se taie bastonașe subțiri. Se pune apă la fiert cu sare și ulei de măsline și se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul felii, morcovul și lintea. Totul se lasă la fiert potrivit, timp de 40 minute. Când ceapa este fiartă, se adaugă sucul de roșii.
Lintea are aceeași consistență ca fasolea atunci când a fiert. După ce a fiert întreaga supă, se condimentează cu sare și piper, se lasă la răcit, după care urmează să pui lintea și legumele în blender peste care adaugi treptat din zeama de la supă, până când obții o cremă.
La final se adaugă zeama unei lămâi după gust.
Poftă bună!