Ingrediente:
– 400 g dovleac
– 1 cartof
– o ceapă
– jumătate linguriţă curry
– 2-3 fire de ceapă proaspătă
– o linguriţă unt
– 3 linguri smântână, sare, piper
– suc de la 2 portocale.
Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt se căleşte în puțină apă, apoi se adaugă curry. Se taie dovleacul şi cartoful în cubulețe mici şi se pun peste ceapă la călit. Firele de ceapă verde se taie în rondele mici. Se pune apă la fiert, pentru 4 porţii, peste care se adaugă amestecul cu dovleac şi ceapa verde. Se drege cu smântână. La final, se pun sare şi piper, dar şi sucul de portocale. După ce se ia de pe foc, se adaugă untul. Când se servește, puteți rade puțin dovleac în farfurie. Datorită conținutul ridicat de antioxidanți și potasiu, supa de dovleac este ideală pentru protecția cardiovasculară.
Supa de dovleac combinată cu grăsimile din smântână şi unt este un preparat ideal pentru sezonul rece, dar mai ales previne infecțiile de sezon. Betacarotenul reduce riscul de apariție a cancerului și a prostatei.
Poftă bună!