Supă cremă de ciuperci – Reţetă uşoară de cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci – Reţetă uşoară de cremă de ciuperci

Pentru că zilele astea m-am pricopsit cu o răceală de sezon, am fost nevoită să apelez la minunatele supe, vitamina C şi niscaiva pastile pentru febră ridicată. Dintr-un motiv sau altul, nu am fost niciodată tentată să încerc supa cremă de ciuperci, ceea ce a fost o idee proastă, pentru că m-am îndrăgostit de la prima lingură de cremă.

Aşadar, dacă printre voi există personaje ca mine, care încă nu au gustat această supă, vă recomand să luaţi notiţe pentru reţetă:

Ingrediente: (pentru 6 porţii)

– un kg ciuperci proaspete champignon

– 2 cepe mari

– 2-3 căţei de usturoi

– 30 g unt

– 1,5 supă de pui sau apă

– 250 g smântână

– 2, 3 linguri de ulei de măsline

– sare şi piper

– crutoane

Supa crema de ciuperciMod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă, peste care se adaugă ceapa tocată mărunt pentru a se căli, untul şi usturoiul pisat.

Ciupercile se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt, după care se adaugă peste ceapa şi usturoiul călit timp de 5-10 minute. Se amestecă totul cu ajutorul unei linguri de lemn, după care se adaugă supa de pui sau apa şi se lasă totul la fiert timp de 15 minute.

După fierbiere, se pasează totul cu un blender, se adaugă smântâna, sarea şi piperul. Se serveşte caldă !

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment