Sucuri sau smoothies: ce beneficii au?

sucuri naturale si smoothies

Cum poţi să-ţi hrăneşti organismul cu smoothies?

Nu toată lumea este obişnuită cu smoothies şi sucuri naturale, însă în ultimii ani se pune foarte mult accent pe beneficiile acestor băuturi naturale şi introducerea lor neapărată printre gustările zilnice. Vedetele din străinătate, cât şi cele din România au devenit fane înrăite, iar nutriţioniştii numesc aceste băuturi elixire ale sănătăţii şi tinereţii.

Diferenţa dintre sucuri şi smoothies este că cel din urmă se prepară în general din legume, frunze verzi, rădăcinoase şi seminţe. Sucurile, pe de cealaltă parte, sunt preponderent din fructe, unele decojite fapt ce duce la pierderea unor nutrienţi ce se găsesc în coajă.
Smoothie-ul este ceva mai gros, consistent şi uşor de digerat. Nu atât de acid, sub formă de hrană completă. Tocmai de aceea majoritatea oamenilor îşi pregătesc smoothies şi le consumă la micul dejun în locul ouălelor prăjite, untului sau altor alimente. Ceea ce dă senzaţia de saţietate este bogăţia de fibre şi nutrienţi dintr-o singură combinaţie.

sucuri naturale si smoothiesUnul din cele mai populare smoothie, este cel verde. Rareori consumăm ca atare sau nu tuturor ne place să mâncăm ţelină, spanac proaspăt, pătrunjel sau ghimbir, însă mixate împreună veţi avea surpriza că împreună fac o băutura extraordinar de gustoasă. Chiar dacă pentru unii compoziţia verde nu pare apetisantă, dar cu siguranţă mirosul şi gustul sunt senzaţionale.

Un smoothie pe zi îţi încarcă organismul cu cei mai puternici şi benefici antioxidanţi. Un pahar de smoothie conţine o mulţime de fitonutrienţi, cum ar fi beta-carotenul şi luteina care împiedică şi previne formarea şi acţiunea radicalilor liberi.

Când auzim de sucuri naturale sau smoothies, ne gândim imediat la detoxifiere. Pentru un colon sănătos, un nivel glicemic scăzut, o digestie normală şi o piele care radiează de sănătate apelează întotdeauna la natură. Astfel dai un „restart” organismului tău şi te vei simţi ca nouă.

Antioxidanţii din seminţe şi legume vor scădea nivelul trigliceridelor, vor elimina toxinele şi îţi vor îmbunătăţii puterea concentrării datorită unei mai bune funcţionări ale creierului. Îţi vei simţi pielea mai catifelată, lipsită de pete şi vei observa fizic îmbunătăţiri ale tenului. Vei avea parte de un boost de energie care ţine mai mult. Nu se compară cu o ceaşcă de cafea, îndulcită cu mult zahăr sau o băutură carbogazoasă. Înlocuieşte orice băutură energizantă cu smoothies. Acestea îţi vor oferi un metabolism mai alert şi o energie constantă datorită enzimelor sănătoase din fructe şi legume care susţin o stare de bine şi de sănătate pe o perioadă mai lungă de timp.

Spune adio oboselii şi stresului. Consumul de cel puţin 2 pahare de smoothie pe zi te va ajuta să înfrunti cu tărie problemele cotidiene şi să previi efectele negative ale stresului. De asemenea, moleculele de clorofilă sunt foarte asemănătoare cu cele din sângele uman. Tocmai de aceea, consumul de smoothies verzi te vor încărca cu vitalitate şi te vor ajuta să previi anemia.

Începe şi tu să introduci sucuri naturale sau smoothies în dieta ta zilnică, iar corpul tău cu siguranţa va fi mulţumitor.

Sursă poză: www.pixabay.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment