Sucuri naturale care ajută la digestie

Sucuri naturale

De multe ori, suntem tentați să consumăm alimente care nu sunt tocmai pe placul sistemului nostru digestiv. Iar în perioada sărbătorilor sau în momentul în care mergem la vreo petrecere, tindem să uităm lista alimentelor care ne ajută la digestie. Este important să ameliorăm și să reducem presiunea pe intestine prin detoxifiere. Cel mai simplu mod prin care poți face asta este cu ajutorul unei diete care include fructe, legume și sucuri naturale care facilitează digestia prin eliminarea toxinelor din organism.

Mai jos, ți-am pregătit câteva sugestii de sucuri naturale perfecte pentru digestia ta. Iată care sunt acestea!

Sucuri naturale perfecte pentru digestie

Smoothie cu pere, țelină și ghimbir

Combinația dintre pere și țelină, alături de gustul ușor picant al ghimbirului transformă acest smoothie într-o componentă indispensabilă pentru dieta de detoxifiere. Conținutul de fibre din pere ajută tractul digestiv să rămână curat, prin eliminarea deșeurilor și tratarea constipației. Fibrele insolubile din țelină îmbunătățesc mișcările tractului digestiv, iar efectul său antioxidant reduce riscul apariției ulcerului și gastritei.

Vei avea nevoie de 1 pară mare, 2 tulpini de țelină și o bucățică de 2-3 centimetri de ghimbir. Para se curăță de coajă și de semințe și adaugă într-un mixer, alături de celelalte ingrediente. Se amestecă bine și se mai adaugă puțină apă, dacă dorești. Poți prepara acest suc și cu ajutorul unui storcător de fructe și legume.

Smoothie de portocale, aloe vera și spanac

Această combinație este perfectă pentru digestie, dar îi putem extrapola beneficiile și asupra întregii sănătăți a organismului. Acidul citric și acidul ascorbic din sucul de portocale cresc aciditatea gastrică și reduc șansele apariției dispepsiei sau a unui stomac deranjat. Diferitele tipuri de enzime, vitamine, minerale și aminoacizi din gelul de aloe vera curăță tractul digestiv și elimină reziduurile alimentare și toxinele din ele. Aloe vera funcționează și ca un laxativ natural care previne constipația.

Vei avea nevoie de 2 portocale, 30 mililitri de suc pur de aloe vera și o mână de frunze de spanac. Portocalele se curăță, spanacul se taie mărunt și se adaugă toate ingredientele într-un mixer, pe care îl poți achiziționa de aici. Se amestecă pentru câteva minute și se poate servi.

Smoothie de broccoli, papaya și mentă

Combinația de broccoli, papaya și mentă este una dintre cele mai eficiente pentru îmbunătățirea sănătății digestive. Fiind o bogată sursă de fibre, potasiu și vitaminele A, B6 și C, broccoli este considerat a fi unul dintre cele mai importante alimente care ajută digestia. Enzimele regăsite în papaya ajută la descompunerea proteinelor din carne, iar vitamina C ajută la îmbunătățirea sănătății generale a intestinului. Menta relaxează mușchii stomacului.

Pentru acest suc, vei avea nevoie de 1 cană cu broccoli, 1/2 papaya, o mână de frunze de mentă și 1 lămâie. Se taie papaya și broccoli în bucăți mici, frunzele de mentă se toacă și se adaugă toate ingredientele într-un procesor de alimente, alături de jumătate de cană cu apă. Se amestecă bine și se adaugă și un strop de suc de lămâie la sfârșit.

Foto credit: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment