Sucul de pătrunjel: beneficii și recomandări

Suc de patrunjel

Sucul de pătrunjel reprezintă o sursă bogată de vitamine și antioxidanți pentru organism, de aceea ar fi indicat să începi să-l consumi și sub formă de suc. Pătrunjelul se folosește de regulă pentru a oferi aromă diferitelor mâncăruri, însă puțină lume știe ce beneficii reale are pentru organism.

Fiind bogat în vitamina C, B12, K și A, mangan, fier, fosfor, potasiu și iod, pătrunjelul ajută sistemul imunitar să funcționeze corect, sprijină funcționarea corectă a sistemului nervos și tonifică oasele. Mai mult decât atât, datorită conținutului bogat de antioxidanți, pătrunjelul luptă împotriva radicalilor liberi, având proprietăți antialergice și antitumorale.

Ce beneficii ai dacă vei consuma regulat pătrunjel:

1. Stimulează sistemul nervos;
2. Reglează ciclul menstrual;
3. Întărește sistemul imunitar;
4. Purifică și curăță organismul de toxine;
5. Ajută la eliminarea transpirației, deci elimini mai ușor toxinele acumulate în organism;
6. Stimulează expectorația atunci când suferi de afecțiuni ale plămânilor;
7. Regenerează fibrele capilare;
8. Neutralizează efectele nocive ale alcoolului, dar și ale tutunului;
9. Stimulează fibrele musculare;
10. Ajută la buna funcționare a rinichilor și la eliminarea apei în exces din organism;
11. Ajută la reglarea digestiei.

Suc de patrunjelCum obții sucul de pătrunjel?

Sucul de pătrunjel se obține prin stoarcerea frunzelor într-un storcător electric peste care adaugi apă cât să le acopere. Se pasează până când obții o pastă. Se poate consuma ca atare sau poți filtra sucul obținut, imediat după ce a fost pregătit.

Dacă urmărești să faci o cură de detoxifiere, poți bea în fiecare zi câte un pahar de suc de pătrunjel, pe stomacul gol, timp de 5 zile. Dacă vrei doar să-ți asiguri necesarul de vitamine, consumă sucul de pătrunjel combinat cu alte legume, precum țelină, morcovi sau spanac.

ATENȚIE: consumul excesiv poate dăuna sistemului nervos.

TIPS: Dacă ești însărcinată nu face exces de pătrunjel pentru că are un conținut foarte bogat în acid folic și minerale, iar acestea pot afecta fătul. Consumă-l doar în supă și uneori în salată.

Sursă foto: theluxuryspot.com/

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment