Sucul de aloe vera este perfect pentru digestie și pielea ta

Ai auzit până acum cât de benefică este planta de aloe vera pentru iritații ale pielii și arsuri solare. Dar există și la secțiunea de băuturi din magazine. Te-ai întrebat vreodată de ce ar trebui să incluzi sucul de aloe vera în alimentația ta? Mai jos, poți regăsi câteva motive pentru care ar trebui să încerci sucul de aloe vera.

De ce ar trebui să incluzi sucul de aloe vera în viața ta?

1. Este bun pentru digestie

Acesta este motivul principal pentru care ar trebui să bei suc de aloe vera. Acesta ajută la menținerea bacteriilor bune în intestine pentru echilibrul florei intestinale. Dacă reușești să menții acest echilibru, digestia ta va fi mai bună și vei scăpa de balonare și de gaze. Acest suc poate fi consumat și de persoanele care se luptă cu constipația, având în vedere că sucul conține fibre și mărește conținutul de apă din intestine. Cu toate acestea, ar trebui să fie consumat în doze mici – nu mai mult de două linguri pe zi. În exces, poate cauza apariția diareei.

2. Poate ameliora arsurile stomacale

Persoanele care au arsuri la stomac pot beneficia de proprietățile alcaline ale sucului de aloe vera. Cu alte cuvinte, acidul din stomac poate fi neutralizat. Dacă suferi de arsuri la somac în mod regulat, ar trebui să discuți cu medicul tău.

3. Poate preveni ulcerul

Există dovezi că aloe vera ar putea împiedica apariția recidivelor de ulcer. De asemenea, poate preveni și înrăutățirea ulcerului gastric, după cum s-a demonstrat într-un studiu realizat în 2014, datorită conținutul ridicat de vitamina C. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pe acest subiect.

4. Este o substanță nutritivă densă

Pe lângă proprietățile sale benefice pentru digestie, sucul de aloe vera are și un conținut impresionant de substanțe nutritive. Acesta conține câteva vitamine importante și substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele B, C, E și acidul folic. Vitamina B este esențială pentru sănătatea creierului, vitamina C asigură funcționarea corectă a sistemului imunitar, vitamina E protejează organismul de cancer, iar acidul folic scade riscul apariției bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale.

5. Ar putea stabiliza nivelul de zahăr din sânge

Studiile au demonstrat că persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 pot obține beneficii de la sucul de aloe vera, având în vedere că acesta poate gestiona nivelul de zahăr din sânge. S-a demonstrat că este benefic și pentru persoanele cu prediabet din același motiv.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment