Substanțe și cosmetice care afectează fătul

Substanțe și cosmetice care afectează fătul

Există o serie de substanțe și cosmetice care afectează sănătatea fătului, cât și a mamei, motiv pentru care trebuie să le eviți pe toată perioada sarcinii.

Iată lista substanțelor nocive:

– Ftalat ( DEP, DBP, DEHP, BBP, DMP sunt regăsite pe etichetele produselor): pot fi prezente în parfumuri, produse de styling și îngrijire a părului, precum și lacuri de unghii. Este o substanță periculoasă pentru că poate deregla hormonal bebelușul, indiferent că este fetiță sau băiețel.

– Parabeni (pe etichete îl poți găsi cu numele de methyl, butyl, ethyl, propyl paraben): este un conservant folosit în multe produse cosmetice și folosit în timpul sarcinii favorizează apariția cancerului. Produsele bio sunt de regulă fără parabeni sau cele destinate pielii sensibile sau ten alergic.

– Mosc artificial: este folosit pentru parfumuri și deodorante.

Substante daunatoare pentru fat– Triclosan: este un agent de curățare întâlnit în produsele de curățenie, în unele săpunuri lichide sau solide și folosit de femeia însărcinată poate duce la afectarea glandei tiroide. Optați pentru săpunuri bio, iar pentru produsele de curățenie rugați pe altcineva să le folosească.

– Dioxan (poate fi găsit sub denumirea de SLS sau sulphate pe etichete): este prezent în spumantele de baie și poate provoca tulburări ale sistemului nervos, malformații și dereglări hormonale.

Produsele de curățenie pot provoca astm bebelușului încă din primele luni ale vieții, motiv pentru care este indicat să eviți să stai în preajma lor, cu atât mai mult să le folosești chiar tu (pesticide, insecticide, dezinfectanți, vopseluri cu miros puternic, clor, spray-uri odorizante, var).

În ceea ce privește produsele cosmetice, evită vopseaua cu amoniac, decolorarea părului, produse pe bază de vitamina K și retin-A, produsele antiaging, săpunul lichid și orice alte produse care conțin substanțele de mai sus.

Se recomandă în primele 3 luni de sarcină să eviți contactul cu aceste produse și substanțe, iar atunci când trebuie să o faci să-ți iei câteva măsuri de protecție: geamuri deschise, mănuși din latex, mască pentru a nu inhala mirosul.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment