Subiecte de abordat la începutul unei relații

subiecte relatie inceput

Ce subiecte să abordezi la începutul relaţiei

Aţi început vreodată o relaţie cu o discuţie legată de starea de sănătate, analize, aşteptări în ceea ce priveşte întemeierea unei familii sau ce este permis şi ce nu vi se pare normal? Dacă nu, ar fi trebuit, căci discutând pe marginea acestor subiecte puteţi afla multe despre celălalt şi invers, aveţi cum să evaluaţi şansele relaţiei şi nu în ultimul rând, puteţi preveni probleme de sănătate.

Deşi poate fi un subiect dificil de abordat, ar fi bine să îl întrebi dacă a avut vreodată boli cu transmitere, dacă le-a tratat şi bineînţeles, dacă are analizele la zi. Lăsând romantismul la o parte, sănătatea e foarte importantă şi o discuţie pe această tema te-ar putea scuti de suferinţă inutilă şi tratamente îndelungate. Desigur, firesc este ca cel care e conştient de problemă să îi spună celuilalt fără să fie întrebat, însă nu întotdeauna aşa stau lucrurile.

subiecte relatie inceputÎn ceea ce priveşte întemeierea unei familii, ar fi bine să aruncaţi cărţile pe masă destul de devreme, căci dacă tu vrei copii, iar ea nu vrea, sau tu vrei 4, iar pe primii 2 în următorii trei ani, în timp ce ea nu concepe să aibă mai mult de un copil, iar acesta nu mai devreme de o anumită vârstă, ar putea fi o problemă de compatibilitate. În aceeaşi măsură el poate dori ca tu să fii casnică sau să pui cariera pe locul doi, în favoarea familiei. În acelaşi timp, tu ai putea fi revoltată de pretenţia lui şi ţi-ai putea dori să te întorci la muncă cât de repede posibil.

Bineînţeles că puteţi ajunge la un consens, însă dacă fiecare este horărât ca lucrurile să se desfăşoare aşa cum şi-a propus, e mai bine să nu vă pierdeţi timpul unul celuilalt, dacă sunteţi în căutarea unei relaţii stabile. Altfel, puteţi să nici nu deschideţi astfel de subiecte, excepţie făcând însă eventualitatea unei sarcini neprevăzute, idee ce ar trebui dezbătută indiferent de intenţiile pe termen lung, pentru că nici o metodă de contracepţie nu prezintă siguranţă totală.

La fel de important este să exprimaţi şi ce acceptaţi şi ce nu, cu alte cuvinte să stabiliţi regulile şi libertatea de fiecăruia, căci în caz contrar pot trece săptămâni bune sau chiar luni până să începi să îi spui că ceea ce face te deranjează. Dacă nu comunicaţi, fiecare poate acumula frustrări, care pot duce la certuri pornite din te-miri-ce, ajungând să puneţi amândoi la îndoială în sinea voastră deplinătatea facultăţilor mintale ale celuilalt, ceea ce iar nu e bine.

Deşi sunt greu de abordat, având în vedere că la începutul unei relaţii mai toţi suntem rezervaţi, ne fâstâcim şi ezităm să spunem ceea ce gândim, aceste subiecte ar trebui discutate, în primul rând pentru a cunoaşte mai bine persoana de lângă noi, pentru a înţelege ce vrea de la respectiva relaţie şi pentru a evita orice neplăceri cauzate de lipsa de comunicare.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment