Spune-mi ce zodie ești, ca să-ți zic ce frică ai!

Frică, griji, fobii – toată lumea are așa ceva. De la șoareci la dezastre naturale, de la întuneric la hoți, de la singurătate la supraaglomerare, chiar dacă la intensități diferite, cu toții avem o frică anume. Bineînțeles, multe lucruri depind de experiența de viață sau de starea prin care trecem. La o analiză detaliată, fiecare are o frică specifică în funcție de zodia sa.

Berbec
Cea mai mare frică a ta dacă ești născut sub semnul berbecului? Să-ți fie frică de ceva! Să trebuiască să recunoști că îți este teamă de ceva sau de cineva, să trebuiască să eviți pericolul, să renunți la luptă, să fugi, în locul luptei pe care o duci de obicei. Însăși ideea de a-ți pune la îndoială invincibilitatea te macină. Nu îți place să te simți slab și îndoielnic, cu atât mai mult să pierzi vreo competiție. Ideea de a ieși pe locul doi într-o competiție nu te va lăsa să dormi noaptea.

Taur
Teama ta principală este că nu vei avea spatele acoperit și resurse din plin. Deoarece simți nevoia să fii constant în siguranță și cu destule resurse pentru a supraviețui unei ninsori neașteptate, ai fi în stare să-ți ții banii sub saltea, pentru a-i avea la îndemână în orice situație. Crezi că sistemul bancar poate cădea oricând, că îți poate fi invadat teritoriul. Îți este frică să te avânți în necunoscut, de aceea, dacă vrei să faci o călătorie, trebuie să fie la fel de confortabilă precum ar fi statul acasă.

Spune-mi-ce-zodie-ești-ca-să-ți-zic-ce-frică-aiGemeni
Cea mai mare temere este maturizarea. Ideea de a crește, împreună cu responsabilitățile sale inevitabile, te distruge. Tu vrei să rămâi eclectic, evaziv și să nu fii prins vreodată. Ca Peter Pan, ești terorizat de plictiseală și de pauzele care accentuează trecerea timpului. Una dintre cele mai mari frici ale tale este faptul că nu te va căuta cineva pentru câteva zile, că telefonul tău nu va primi niciun apel sau mesaj.

Rac
O persoană hipersensibilă ca tine are o colecție întreagă de frici. Prima este întunericul, cu umbrele, fantomele, insectele, dragonii, hoții și criminalii săi. Un zgomot neașteptat în noapte sau sunetul pașilor din spatele tău este de ajuns să te facă să-ți mărești pasul către casă. Trăiești cu impresia că ești fragil și vurnerabil, așa că nu mai ești rațional pentru a-ți da seama de adevăratele pericole – reacția ta este să fugi. O altă frică este pierderea unor obiecte dragi ție precum jucării din copilărie, poze vechi, bilete de autobuz care au o semnificație anume.

Leu
Cea mai mare frică a ta? Că nu vei fi la înălțimea așteptărilor pe care lumea le are de la tine. Ce contează pentru tine este să fii recunoscut în orice mediu, să fii apreciat, să fii considerat buricul pământului. Simpla idee de a fi comparat cu orice altă persoană care are o viață mediocră te înspăimântă.

Fecioară
În fiecare zi duci o luptă împotriva particulelor de praf, petelor, fumului de țigară, germenilor, virușilor, deoarece consideri că cea mai mare frică a ta este că vei fi contaminat. Te terorizează ideea că ceva invizibil și incontrolabil va pune stăpânire pe casa ta, pe corpul sau pe mintea ta. De aceea ești nerăbdător să te speli mereu pe mâini, să aranjezi cărțile în funcție de culoare și înălțime, să respecți programările și termenele limită cu punctualitatea unui ceas elvețian.

Balanță
O persoană rațională și tăcută ca tine are slabe șanse să se lase controlată de o frică irațională, însă există ceva care te sperie: crearea unei impresii proaste. Considerându-te emblema frumuseții, campionul bunelor maniere și cel mai mare luptător pentru bun gust și etichetă, gândul de a fi prins în timp ce te scobești în nas își provoacă panică. Cuvântul greșit spus în momentul nepotrivit, coafura nearanjată, pata de pe haină reprezintă cauza fricii tale.

Scorpion
Să fim serioși: de cele mai multe ori vei căuta situații care îți dau fiori, pentru că te fac să simți că trăiești. Fie că e vorba despre romane de crimă, filme horror, castele bântuite, animale sălbatice, nopți întunecate, dușmani ascunși sau pasiuni periculoase, te avânți cu capul înainte. Problema ta este că nu te temi, că trebuie să te mulțumești cu o viață care este prea plictisitoare pentru stilul tău de viață.

Săgetător
Ai tendința de a evita problemele (ale tale sau ale celor pe care îi iubești), deoarece nu îți place să ai prea multe griji, mai ales când trebuie să găsești soluții care nu sunt urgente, precum amânarea unei călătorii. Este mult mai ușor să rezolve altcineva problemele. Îți este frică și să fii discreditat în public, deoarece ai impresia că le știi pe toate și că ești cel care deține adevărul absolut al umanității.

Capricorn
În general, ești ambițios, rațional și determinat să-ți duci scopul la capăt cu orice cost. Ești obișnuit să planifici totul, pentru a nu fi încurcat de emoții, anxietate și frică. Dar lucrul care te sperie sunt emoțiile incontrolabile. Consideri că un rival poate fi învins ușor dacă îți folosești inteligența și determinarea, însă cum poți învinge inamicul invizibil din tine?

Vărsător
Pierderea libertății este lucrul care te sperie cel mai tare, făcându-te să ai insomnii și să recurgi la gesturi disperate. Fie că este vorba despre un șef care îți cere mereu să faci ore suplimentare, sau de părinții care te obligă să fii acasă înainte de miezul nopții, refuzi să accepți autoritatea lor, chiar dacă asta duce la o luptă interminabilă.

Pești
De ce îți este frică? Practic, de orice. În primul rând, de boli -de la cea mai banală, la cea mai rară- apoi de dezastre naturale, în special de cutremure și inundații (chiar dacă trăiești în munți și într-o zonă non-seismică. Ești îngrozit de toate formele posibile de accidente, inclusiv cele domestice. Pe scurt, adevărul este că viața ta ar fi incredibil de plictisitoare fără ghinioane și iubiri disperate.

 

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment