Îți dorești un desert ușor de pregătit, dar absolut delicios? Îți propunem spuma de căpșuni pentru că tot e sezonul lor. De asemenea, poate fi servită imediat după preparare sau o poți lăsa în congelator și obții o înghețată naturală.
Iată care sunt ingredientele pentru patru porții:
– 500 g căpșuni proaspete
– 2 albușuri (atenție la ouă să fie proaspete)
-200 g zahăr
– 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se curăță căpșunile și se spală sub jet de apă rece, apoi se taie în jumătăți. Se adaugă tot zahărul peste fructe. Între timp cele zeama de lămâie se pune peste cele două albușuri și se bat cu mixerul până când obțineți o spumă albă și tare. După ce ați obținut spuma din albuș, se adaugă fructele cu zahărul treptat și se bat cu mixerul până când obțineți o spumă fină de consistența unui iaurt.
Dacă vrei un plus de aromă, poți adăuga și puțină frișcă peste spuma obținută. Se poate servi ca atare cu bucăți întregi de fructe și ciocolată sau după ce lăsați 30-60 minute la congelator.