Sprijinul partenerului tău poate reduce nivelul stresului din viața ta

Stresul cronic îți afectează sănătatea fizică și psihică. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Brigham Young a dezvăluit o modalitate naturală de a gestiona nivelul stresului din viața ta: sprijinul partenerului tău.

Cum poate reduce stresul din viața ta sprijinul partenerului tău?

În studiu, cercetătorii au folosit o cameră cu infraroșu pentru a examina legătura fascinantă dintre căsnicie și stres. Cercetătorii au lucrat cu 40 de cupluri, care au fost instruite să realizeze o sarcină dificilă pe calculator. Oamenii de știință au ales aleator unele cupluri să lucreze singure. Ceilalți participanți au fost lăsați să lucreze, în timp ce partenerul stătea lângă ei și îi ținea de mână.

În timp ce participanții încercau să îndeplinească sarcinile, cercetătorii au folosit camera cu infraroșu pentru a măsura diamtreul pupilelor pe durata testului. Diametrul pupilelor este un semnal direct al răspunsului organismului la stresul fiziologic. Unul dintre autorii studiului a declarat că pupilele răspund în decurs de 200 de milisecunde de la apariția unui stresor. Pupilele pot dezvălui imediat modul în care reacționezi la stres, iar sprijinul partenerului poate influența răspunsul organismului la stres. Această tehnică extraordinară funcționează pe o scară de timp diferită.

Cercetătorii au raportat că experimentul inițial a stresat voluntarii din ambele grupuri. Cu toate acestea, participanții din grupul care avea parte de sprijinul partenerului s-au calmat mult mai repede. Voluntarii care se aflau în apropierea partenerilor lor au reușit să rezolve sarcina având un nivel redus de stres.

Acest studiu unic a măsurat cu succes beneficiile legate de sănătate ale conexiunii sociale în timp real, iar studiul vine în completarea altor cercetări, care arată că relațiile pot contribui la îmbunătățirea longevității. Oamenii de știință au explicat că apropierea de partenerul tău te poate ajuta în mod semnificativ să gestionezi nivelul de stres. Acest beneficiu este unul crucial, deoarece capacitatea de a trata factorii stresanți afectează sănătatea mintală.

Cum să reduci nivelul stresului cu ajutorul partenerului?

În primul rând, este important să observați la timp simptomele stresului. Nu lăsa organismul să se obișnuiască cu stresul necontrolat, deoarece acest lucru nu face decât să crească numărul consecințelor negative ale stresului cronic. Vorbește cu partenerul tău în momentul în care observi simptomele ale stresului. Ascultați-vă reciproc, deoarece comunicarea aceasta vă arată că țineți unul la altul și că vă pasă. Nu trebuie să vă concentrați asupra rezolvării problemei. Mai întâi, trebuie să vă alinați, lucru care poate duce la ameliorarea stresului. În plus, puteți face mișcare și alte activități împreună.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment