Spray natural împotriva țânțarilor

spray natural impotriva tantarilor

Cum să prepari un spray natural împotriva ţânţarilor

Dacă locuiţi în apropierea unui lac sau într-o zonă cu vegetaţie bogată, cel mai probabil ţânţarii vă dau bătăi de cap în sezonul cald. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi ori de câte ori ieşiţi la un picnic sau la o plimbare prin parc. Uite cum te poţi feri de tânţari folosind un spray natural pe care îl poţi prepara acasă..
În majoritatea spray-urilor şi soluţiilor menite să omoare sau să ţină insectele la distanţă, există şi ingrediente care pot afecta starea de sănătate a oamenilor, iar soluţiile pentru aplicarea pe piele sunt destul de costisitoare. Mai concret, cea mai comună şi eficientă substanţă folosită pentru a combate dăunătorii este DEET, care are efect repelent asupa ţânţarilor, dar care poate provoaca iritaţii la nivelul pielii şi ochilor oamenilor.
Deşi în România pericolul de a contracta una din bolile răspândite prin înţepătura de ţânţar este minim, datorită depărtării de climatul tropical, înţepăturile trebuie pe cât posibil evitate şi nu ar trebui ignorate, deoarece pot declanşa reacţii alergice dacă numărul lor este mare.

Alternativa naturală pentru a îndepărta ţânţarii

spray natural impotriva tantarilorPentru a obţine un spray natural care să vă apere de ţânţari, e necesar să amesteci câteva ingredient care să îi ţină la distanţă, sau mai bine zis să le ţină, căci insectele care vă vânează sunt de fapt femele.
Cumpără sau asigură-te că ai o sticlă cu pulverizator, pentru o mai bună repartizare a produsului.

Pentru acest spray natural mai ai nevoie de următoarele: ulei esenţial de lemon eucalyptus, ulei esenţial de arbore de ceai, ulei esenţial de geraniu, ulei esenţial de rozmarin, apă distilată şi glicerină vegetală. Uleiurile esenţiale au rol multiplu, pe de-o parte ţin instectele la distanţă, iar pe de altă parte sunt bune tonice, antibacteriene şi antimicotice; acestea pot fi găsite în majoritatea magazinelor tip plafar. Glicerina vegetală este un bun hidratant şi poate accelera vindecarea rănilor; aceasta este ideal să fie cu un grad de puritate cât mai mare, şi poate fi găsită cu uşurinţă în farmacii.

Amestecă 200 ml de apă distilată cu o jumătate de linguriţă de glicerină vegetală şi cu 40 de picături de ulei de lemon eucalyptus şi câte 20 de picături din toate celelalte uleiuri. Agită bine sticla înaintea fiecărei aplicări, apoi foloseşte acest spray natural în zona gâtului, a mâinilor şi picioarelor, insistând pe încheieturi. Nu uita de faţă, căci şi aceasta e expusă înţepăturilor de ţânţar.
Înainte de folosire testaţi totuşi produsul pe o suprafaţă mică de piele, deoarece există riscul să fiţi alergic la unul din produse, mai ales dacă aveţi o piele foarte sensibilă. Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi este recomandat să consultaţi întâi medicul pentru a vedea dacă folosirea amestecului nu presupune riscuri pentru sănătate.

Sursă foto: pixabay.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment