Spirulina şi beneficiile acesteia

spirulina

Ce este spirulina

Spirulina este una dintre cele mai vechi şi benefice plante existente pe pământ, iar efectele sale miraculoase au fost descoperite încă de acum mii de ani. De o culoare verde-albăstrui, spirulina este o algă care creşte în lacurile dulci din America de Sud, Africa, dar şi în America Centrală şi Asia. Printre primele popoare care s-au folosit de această plantă miraculoasă se numără aztecii şi mayaşii. Numele provine de la forma sa lungă şi spirală, iar odată culeasă, aceasta este pisată până devine o pastă groasă şi lăsată să se usuce. În zilele noastre, spirulina este recunoscută ca supliment alimentar, comercializată sub formă de pastile sau capsule. Pentru că prezintă în compoziţia sa numeroase substanţe nutritive, minerale şi vitamine, aceasta a fost numită „super-aliment”. Să aflăm şi noi de ce şi care sunt principalele beneficii aduse de spirulină după consumarea acesteia.

spirulinaBeneficiile spirulinei

Pentru început, spirulina este un supliment alimentar bogat în proteine vegetale. Mai mult de 60% din compoziţia sa constă în proteine pure. Pentru că poate oferi mai mulţi aminoacizi decât carnea de vită, peşte sau pui, spirulina poate fi ideală pentru cei care ţin diete vegetariene sau diete de orice gen, deoarece oferă porţia zilnică necesară de proteine şi nutrienţi indispensabili pentru sănătatea noastră şi buna funcţionare a organismului. În plus, aceşti aminoacizi sunt benefici în echilibrarea metabolismului şi necesari în perioada de creştere sau dezvoltare.
Spirulina ne oferă o gamă largă de minerale importante, precum calciu, zinc, fosfor, magneziu şi potasiu. Astfel, capsulele ajută la dezvoltarea şi întărirea sistemului osos şi al dinţilor, al sistemului nervos şi sunt foarte bune în cazul lipsei de atenţie şi concentrare. De asemenea, nivelul ridicat de fier prezent în compoziţia sirulinei, luptă împotriva anemiei prin stimularea producţiei de celule roşii.

Pe lângă aceste minerale, în compoziţia sa găsim şi vitamina D – care ajută la fixarea calciului în oase – şi E, un antioxidant puternic, antiinflamator, care ne protejează de razele luminii ultraviolete, ne hrăneşte şi ne hidratează celulele pielii, păstrându-i elasticitatea şi fermitatea. În cosmetică, spirulina este nemaipomenită în tratarea problemelor de piele cum ar fi, pori dilataţi, pete sau chiar şi riduri. Este recomandată persoanelor cu pielea sensibilă şi uscată. Folosită în mod constant, aceasta regenerează, calmează şi catifelează pielea.

În plus, spirulina ne protejează şi combate eventualele reacţii alergice. Mâncărimile, ochii înlăcrimaţi şi curgerea nasului rămân în trecut. De asemenea, sistemul nostru imunitar este mai puternic. Răcim mai greu şi suntem protejaţi de bolile infecţioase. Spirulina împiedică înmulţirea viruşilor şi acţionează ca un antibiotic. Ba mai mult, spirulina nu atacă probioticele şi nu le distrug, cum fac majoritatea antibioticelor.

Datorită fibrelor vegetale, organismul tău se detoxifică, iar tranzitul intestinal se reglează. Are rol depurativ şi purificator, stimulează digestia şi te ajută să scapi de senzaţia de constipaţie si balonare. Este benefică pentru diabetici deoarece scade nivelul colesterolului si al glicemiei.

Când nu este bine să foloseşti spirulina

În cazul tratamentelor pentru problemele de hipertiroidie, consumul de spirulină trebuie făcut numai sub supravegherea unui medic specialist. De asemenea nu este recomadată folosirea tabletelor pe timpul sarcinii deoarece poate înfluenţa în mod anomal dezvoltarea fătului.
Doza optimă este de o capsulă, două pe zi, iar în cazul tratamentelor pe baza de spirulină, acestea trebuie introduse în alimentaţie treptat. Ai grijă să nu depăşeşti dozele recomandate de medic, deoarece poţi resimţi efecte negative asupra stării tale.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment