Sparanghel cu parmezan

Sparanghel cu parmezan

Sparanghelul se găsește de mult timp în magazine, însă puțini români îl gătește. Sparanghelul este o sursă bogată de săruri minerale (magneziu, fier şi fosfor) şi de microelemente (calciu, fier, iod). În plus, abundă în vitamina C şi în complexul B (B1 şi B2). Se recomandă în curele de slăbire (100 g de sparanghel conţin numai 14 calorii).

Așa că noi vă recomandăm o rețetă simplă, dar foarte gustoasă.
Ingrediente

– 3 linguri  ulei de măsline
– 500 grame sparanghel curăţat
– 150 grame parmezan ras
– sare și piper

Mod de preparare:

Se taie treimea inferioară a sparanghelului, se spală şi se lasă la usucat pe un şerveţel de hârtie.
Uleiul de măsline se pune într-o tigaie mare, la foc mediu, se adaugă sparanghelul şi se găteşte aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.
Se pune sparanghelul făcut pe farfurii, apoi se presară parmezanul, sarea şi piperul .
Se serveşte cald.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment