Sos de usturoi cu smantana – Cel mai gustos sos de usturoi
Reteta aceasta de sos de usturoi am descoperit-o in urma cu 4-5 ani in Austria si de atunci sunt fan declarat usturoi! Pentru cei care nu vor sa auda niciodata de usturoi, le recomand sa incerce macar o data acest sos cu paine prajita si cascaval ras, este absolut delicios!
Iata care sunt ingredientele pentru sos:
– 150 g smantana sau iaurt daca preferi mai sarac in grasimi
– 2-3 catei de usturoi potriviti
– o lingura ulei de masline
– sare si piper
– un varf de cutit de mustar dulce
Se curata usturoiul si se striveste intr-un mojar, de preferat din lemn sau marmura. Usturoiul se freaca cu sare si piper si se amesteca pana devine o pasta, se adauga lingura de ulei de masline si se continua sa se amestece. La final se adauga smantana sau iaurtul si mustarul.
Tips: poti adauga verdeturi proaspete sau uscate dupa gust!