Soluţii pentru o naştere mai uşoară – Naşterea în apă

Solutii pentru o nastere mai usoara – nasterea in apa

Nașterea este poate unul din cele mai importante momente în viața unei femei. O naștere fără durere, rapidă și fără stres este visul oricărei femei. În ultimul timp, numărul nașterilor prin cezariană ”la cerere” a crescut în România, așa a scăzut și încrederea femeilor că pot naște singure.

Totuși, grație lui Michel Odent, părintele nașterii subacvatice, susține că metoda brevetată de el este o metodă blândă și rapidă pentru a naște singură, fără să fie nevoie de bisturiu. Acesta a descoperit acum mai bine de patruzeci de ani că în apă femeile se relaxează și secretă mult mai ușor hormonul care stimulează travaliul în timpul nașterii – oxitocina.

La noi în România, această metodă blândă de naștere, nu este încă atât de cunoscut, româncele apelând la brutala cezariană. Există însă clinici care au în lista lor de opțiuni această metodă. Femeile sunt lăsate să nască singure pe masă sau în apă, asistate din umbră de medici și asistente. Prețul acestora variază între trei mii de lei și șapte mii de lei și se pot efectua în câteva clinici private din Brașov, Constanța și București.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment