Sociopatul – De ce devin unii sociopati?

Sociopatul – De ce devin unii sociopati?

Sociopatul este acea persoana a carei personalitate este dezechilibrata si dezarmonica, este persoana incapabila sa-si faca prieteni adevarati si care cauta socializarea prin metode mai neortodoxe decat cele normale.

Sociopatia apare in proportie de 15% la barbati si numai 3% la femei. Sociopatii sunt foarte inteligenti, reusesc sa aiba succes in cariera sau daca sunt de partea cealalta, sunt delicventi inteligenti, care reusesc crimele perfecte. Sociopatul este antipatic, dar destept, se simte insecur atat in viata personala, cat si in cariera, nu sunt capabili sa iubeasca cu adevarat, este egoist si lipsit de rusine, cer mult si nu ofera  mai nimic. Sociopatul are o parere atat de buna despre el, incat nu va apela niciodata la suicid.

Psihologii spun ca familia plina de conflicte este cea care formeaza caracterul sociopatului. Sociopatii isi incep viata sexuala devreme si de regula sunt mai perversi. Acesti barbati sociopati sunt la prima vedere o companie placuta, par spontani, insa de fapt ei nu sunt capabili sa invete din propriile greseli si continua sa le repete de-a lungul vietii.

Daca ai o relatie cu un barbat sociopat, ai mare grija la frustrarile pe care le poate avea fata de tine, poate deveni impulsiv si agresiv oricand. Emotiile sociopatului se manifesta prin ura, depresie si anxietate, dar si prin alcool sau droguri. Astfel de barbati sunt gelosi, chiar daca nu au motiv.

Sociopatul va incerca fara nicio jena sa te faca sa te simti vinovata pentru nebunia lui, te va umili fara un motiv real, desi iti va motiva faptele lui astfel incat sa te puna pe ganduri. Te vei simti vinovata, umilita, vei ajunge sa simti exact tot ce crede el, pentru ca este un barbat inteligent si stie cum sa faca asta. Totodata, va intra intr-o concurenta absurda cu persoanele din jurul tau (prieteni, familie), iti va reprosa ca nu ii acorzi atentia cuvenita, desi tu stii ca nu este asa, te va intreba daca altii sunt sau au fost mai buni decat el.

Sociopatul este manipulator, nu recunoaste drepturile altora, va domina si umili persoanele din jurul lui (in special sexual), desi face greseli grave, va fi iertat pentru ca va prezenta situatia astfel incat dreptatea i se cuvine lui, spun minciuni cu o lejeritate debordanta, dar mai ales sunt persoane sarmante.

Daca te confrunti cu un astfel de partener este bine sa-i sugerezi sa mergeti impreuna la un psiholog, ceea ce va fi foarte greu, pentru ca ei nu vor accepta un astfel de diagnostic. In viziunea lor, ei sunt cei mai buni, au asteptari care le sunt dezamagite de ceilalalti de fiecare data, insa nu reusesc sa-si dea seama ca problema este la ei.

Daca totusi ai un copil cu simptome de sociopat este bine sa iti rezolvi problemele din familie in primul rand si apoi consulta un medic. Familia in care tatal este alcoolic, mama nu acorda suficienta atentie copilului este cu precadere unui astfel de comportament.

Ai mare grija la astfel de persoane pentru ca iti pot crea cosmarul vietii tale si poti ajunge la un sfarsit tragic daca nu ai suficienta incredere in tine.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment