Siropuri de toamnă

Dacă îți dorești un organism pregătit pentru sezonul rece, îți propunem câteva siropuri de toamnă. Când toamna își face apariția, corpul tău este predispus la afecțiuni ale ficatului sau bilei, depresii, răceli sau chiar anemii, însă pentru toate acestea există un remediu: siropurile de toamnă.

Iată câteva siropuri pe care trebuie să le consumi:

1. Siropul de gutui: este fructul pe care îl asociezi întotdeauna cu toamna, însă dincolo de acest aspect, siropul de gutui este ideal pentru problemele cu stomacul, fie că suferi de constipație, fie de hiperaciditate gastrică. De asemenea, siropul obținut din gutui reduce riscul de accident cerebral și combate răceala.

Iată cum obții siropul de gutui:

Ingrediente:
– 4 kg gutui
– 1 litru apă
– 400 grame zahăr

siropuri-de-toamnaMod de preparare:

Cu un prosop de bucătărie, se curăță fiecare gutuie în parte, până când nu mai au puf pe ele. Apoi se spală, se decojesc și se taie în felii subțiri. Se scot sâmburii și cotorul, iar feliile se pun la foc mic, în apă cu zahăr și se lasă la fiert timp de 50 minute. Atenție, gutuile nu se dau în clocot.

După ce au fiert, se ia oala de pe foc și se strecoară sucul cu ajutorul unui tifon curat. Apoi se pune la foc din nou până când clocotește. Siropul se păstrează în sticle, închise perfect.

2. Siropul de măceșe: este ideal atunci când te simți obosit sau când suferi de anemie datorită conținutului bogat de vitamina C și A. Se consumă câte o linguriță de două ori pe zi.
Se zdrobesc două linguri cu fructe într-o jumătate de litru de apă.

3. Siropul de ridiche neagră: este un sirop care calmează tusea, fiind de altfel și un tonic pentru organism. Sucul de ridichi eliberează ficatul de toxine dacă este consumat zilnic, pe stomacul gol, timp de 2-3 săptămâni.

4. Siropul de cătină: este ideal pentru persoanele care vor să încetinească îmbătrânirea, miopia, glaucomul și cataracta. Se bea de două ori pe zi după ce ai dizolvat o linguriță într-un pahar cu apă. Pentru imunitate se recomandă o cură de trei luni.

5. Siropul de sfeclă: este ideal atunci când te confrunți cu migrene, care apar mai des în sezonul rece. De asemenea, siropul de sfeclă te ajută să elimini pietrele de la rinichi și să scazi tensiunea arterială.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment