Singurul ingredient de care ai nevoie pentru cea mai bună cafea

cafea

Se scrie des despre beneficiile cafelei pentru sănătate, când e bine să o bei, în ce cantitate sau ce ingrediente să mai adaugi pentru un plus de savoare. Chipurile, poți să o bei cu lapte, cu frișcă, cu miere, cu zahăr, cu scorțișoară sau chiar și cu lămâie. Așa ne recomandă specialiștii în cafea.
O dată n-am auzit să spună cineva “Singurul ingredient de care ai nevoie pentru cea mai bună cafea este iubirea”. Nici măcar o dată!
De ce este asta cea mai bună cafea? Pentru că e mai mult decât o licoare care te trezește.

Să facem un exercițiu de imaginație:

Te duci în vizită la mama ta, după o perioadă lungă de timp. Închide ochii și simte mirosul delicios de omletă cu mărar proaspăt. S-a trezit cu mult înaintea ta și ți-a pregătit un mic dejun așa cum o făcea când încă erai copil. Tu încă moțăi în pat și te gândești că e prea tentant mirosul ca să nu te trezești. Te simți norocos. După zilele alea nebune, după traficul ăla care te-a sleit de puteri și după o ceartă cu șeful tău, în sfârșit, îți începi ziua bine. Cu bunătăți. Așa că, te duci în bucătărie cu părul vâlvoi și-n pijamale și începi să guști din omletă. Pe măsură ce mănânci, parcă începi să te trezești. Și e bine! E liniștea aia pe care o simțeai doar atunci când încă erai copil. Și totuși… parcă mai lipsește ceva! Ah! Mama! Cum știe ea! O cană plină cu cafea. Că avem multe de povestit.
Italienii beau cafeaua scurtă. Cică e mai bine, dar ce păcat! Ce păcat că ei n-au cafeaua la fel de bună ca a noastră. Ce păcat că ei nu-și construiesc amintiri.

Cafeaua este cea care creează legături.

Îți place o fată? O inviți la o cafea. S-ar putea să ajungă și soția ta dacă îi dai o cafea lungă și vă acordați timp de povești. Ai probleme sau pur și simplu simți nevoia să vorbești? Îți chemi cea mai bună prietenă la o cafea. Te duci în vizită la cei mai dragi oameni? Beți o cafea. Atât de importantă este cafeaua și noi nici nu ne dăm seama…

Are rost să mai spun ce gust are cafeaua când te trezești de dimineață și o bei cu omul pe care îl iubești cel mai mult? N-are. Mai bine încerci și mă mulțumesc dacă spui „Bă, fata aia avea dreptate! Cafeaua lângă omul drag e mai bună!”.

Și cum cafeaua nu se face singură, îți recomand o cafetieră care-și merită toții banii de aici.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment