Singurătatea sperie

Singuratatea

Singurătatea sperie mai mult decât orice. Să luăm un exemplu: Ea, femeie de carieră, aproape de minunata vârstă de 30 de ani sau mai mult. El, bărbat cu potențial, aceeași vârstă. Ea își dorește familie și stabilitate. El nu e pregătit. Sau cel puțin așa susține. Trebuie să mai copilărească. Ce faci în cazul ăsta? Aștepți să se maturizeze băiețelul, deși ceasul tău biologic urlă-n gura mare că trebuie să faci un copil? Alegi să aștepți cu toate că există riscul ca în spatele unei scuze să se afle de fapt dorința de a nu întemeia o familie cu tine? Și dacă ajungi la 35-40 de ani și nu se întâmplă ceea ce îți dorești tu? Ce te sperie mai mult?

Când eram copil mi s-a spus că atunci când îmi doresc ceva trebuie să fac tot posibilul să obțin asta, altfel există riscul să devin frustrată, iar oamenii frustrați nu sunt altceva decât niște oameni bolnavi de propria boală. Și atunci, te întreb pe tine: De ce să îți refuzi plăcerea de a avea ceea ce-ți dorești? De frică? De teama de a o lua de la capăt? De teama că nu vei găsi ceva mai bun? Păi am o veste pentru tine: dacă nu ai ceea ce îți dorești, nu e bun. De fapt, nu e suficient de bun.

SinguratateaSe spune că oamenii pot deveni dependenți unii de alții când le e teamă să se descopere pentru că s-ar putea să nu le placă ce văd. Însă te-ai gândit vreodată că pentru a-ți plăcea de cineva trebuie să-l cunoști? Și cum ar putea să-ți placă de tine dacă nu-ți oferi timp să te cunoști suficient de bine? Cum ai putea să știi ce-ți dorești cu adevărat dacă nu-ți cunoști propria persoană? Este exact ca atunci când trebuie să-i cumperi un cadou unui coleg de muncă, însă ți-e greu pentru că nu-l cunoști suficient.

Singurătatea sperie, dar e necesară. Și sănătoasă. Suntem deja împuiați de lucruri meschine și superfialități, așa că iubește-te. Iubește-te atât de mult, încât la final îți vei putea iubi și sufletul pereche. Să spui că-l iubești, dar nu-ți oferă tot ce îți dorești, e fals. Îl vei iubi cu adevărat când vei putea spune: „Da, îl iubesc din tot sufletul și n-aș schimba nimic la el.

Sursă foto: Petre Cosmin

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment