Simt nevoia de liniște

liniste

Nu mai scriu despre relații de ceva vreme. Simt nevoia de liniște. Nu că ar fi sfaturile mele cele mai bune sau că le-aș ști eu pe toate, dar parcă simt nevoia să mai am grijă și de sentimentele mele. De liniștea mea. Așa că dragilor, o perioadă voi sta pe tușă. O perioadă aș vrea să nu mai fiu atentă la cum greșesc alții și nici cum ar trebui să repare. O perioadă am nevoie de timp pentru greșelile mele.

Liniștea e importantă. E și grea, de altfel! Știți de ce? Pentru că oferindu-ne un moment de liniște, ne oferim de fapt șansa de a ne analiza pe noi înșine și tare mi-e teamă că n-o să-mi placă ce văd. M-am plictisit să fiu sarcastică, să arăt cu degetul către alții, să dau vina pe unul sau altul, să scriu despre Tinder, să citesc cărți despre cum să fii fericit singur sau de ce se căsătoresc bărbații cu scorpii. Sunt momente când trebuie să pui pauză și sunt momente când trebuie să te mai uiți și-n grădina ta. În a mea au început să crească buruienile, așa că e cazul să mă apuc de treabă.

linisteȘtiți momentele alea când crezi că ești un om puternic și că nimic nu te poate atinge? Nu mai cred în ele. Cred că și oamenii puternici au dreptul să fie sau să se simtă slabi. Cred că și oamenii puternici trebuie să-și permită să greșească fără să se judece singuri apoi. Am greșit și n-am vrut să-mi accept eșecul, așa că acum am obosit.

Acordă-ți timp după ce închei o relație

Despărțirile-s nasoale. Dureroase sau nu, chiar sunt urâte. Femeile se consolează cu gândul că el a fost un nenorocit, bărbații spun despre noi că suntem niște nebune isterice și e mai bine că s-a terminat. Am trecut și eu prin asta, dar am făcut o greșeală colosală. Nu mi-am oferit timp. Timp să îmi ascult gândurile și să reflectez asupra lor. Din când în când , mă mai uit și în jurul meu să văd cum fac alții. Nu sunt singura. Nu sunt singura care încearcă să-și țină mintea ocupată cu orice de teama a ceea ce ar putea descoperi.

Acordă-ți timp înainte să-ți fie rușine de greșelile tale și dacă faci greșeli, învață să le accepți și să te ierți pentru asta.

Seneca spunea la un moment dat că singurătatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp. Cred că atunci când simți nevoia de liniște înseamnă că ți-e sufletul și mintea obosită. Prea multă muncă, prea multe promisiuni, prea mulți oameni. Azi am o nevoie acută de liniște, să-mi ascult ecoul propriilor gânduri și să petrec ceva timp cu mine. Pentru că oricât de mult aș iubi oamenii din jurul meu, vreau să mă am doar pentru mine. Așa că dragilor, să nu vă supărați dacă nu voi mai scrie sau nu voi mai răspunde. Cel puțin o perioadă. Momentele de liniște nu sunt nici depresii, nici tristeți, nici stări de suferință. Momentele mele de liniște înseamnă libertate și odihnă.

Cu drag,

Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment