Simptomele depresiei postnatale

depresia postanatala
Cu siguranță ți-a ajuns la urechi povești despre depresia postnatală, chiar dacă ești sau nu însărcinată. Simptomele depresiei postnatale trebuie cunoscute de orice femeie care își dorește o sarcină sau care este însărcinată. Aceste simptome trebuie luate în serios.
Depresia postnatală afectează în jur de 15% dintre femeile care nasc. Studiile arată că în viitor, chiar și tații vor fi afectați de această problemă.

Cauzele depresiei postnatale

Cauzele par a fi legate de modificările hormonale care au loc în corpul unei femei în timpul sarcinii și după sarcină. Însă aceasta nu ar fi singura cauză. Genetica, o boală mintală recentă sau schimbarea evidentă a circumstanțelor pot fi cauze ale depresiei postnatale. Ia în calcul orice te poate conduce către aceasta pentru a o evita cât de mult se poate.
Cu ajutor din partea celor dragi, a familiei, a prietenilor și a soțului, se poate trece ușor peste această situație neplăcută cu care se confruntă atât de multe femei.
Din păcate, depresia postnatală nu este înțeleasă și acceptată de mulți oameni. Majoritatea spun că este doar un moft. Se întâmplă ca și familia unei femei afectate să nu o înțeleagă și să nu o ajute, astfel simptomele să se agraveze. Ajutorul este foarte important în această perioadă dificilă.

Simptomele depresiei postnatale

1. Sentiment de tristețe, de neajutorare. 
Te confrunți zi de zi cu o stare de tristețe și nu știi cum să o alungi din viața ta? Dacă acest simptom durează mai mult de cinci zile după ce ai născut, trebuie să te gândești că este posibil să te confrunți cu depresia postnatală.
2. Pierderea apetitului și a kilogramelor 
Este bine ca după sarcină să pierzi kilogramele acumulate, ușor, însă trebuie să ai grijă ca nu cumva acest fapt să fie din cauza depresiei postnatale. Pierderea apetitului și a kilogramelor sunt două dintre simptomele importante ale acestei probleme.

3. Schimbări în rutina de somn

Insomnia face parte din simptomologia depresiei postnatale și afectează viața femeilor care suferă de depresie. Pe de altă parte și dorința de a dormi mai mult decât este necesar poate fi parte din simptomele acestei suferințe. Dacă prezinți astfel de schimbări, prezintă-te la medicul tău.

4. Pierderea energiei și a concentrării
E normal ca după naștere să ai câteva zile în care te simți lipsită de energie. Dacă situația durează mai mult de cinci zile și oricât ai dormi tot obosită te simți, e un semn al depresiei postnatale. Și lipsa concentrării te anunță că organismul tău nu este tocmai în regulă.
5. Frica de copil și de responsabilități
Imediat după ce ai născut te vei confrunta cu sentimente noi pe care nu le-ai mai întâlnit. Dacă ești predispusă la depresie, unul din sentimentele pe care le vei simți este frica. Frica de a-ți ține copilul în brațe, de a rămâne singură cu el și de a petrece timp cu el. Unele mame chiar refuză să hrănească bebelușul sau să-l țină în brațe. Toate acestea din cauza depresiei.
Cauzele acestei suferințe pot fi multe, am aflat asta la începutul articolului. Cu toate acestea trebuie să știi că este o fază pe care o poți trece cu brio alături de familie. Nu ești singura care se confruntă cu asta și nici singura care a depăști această situație nefericită.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment