Simptome alarmante în timpul sarcinii – Află când trebuie să-ţi faci griji


Simptome alarmante în timpul sarcinii – Află când trebuie să-ţi faci griji

Sarcina este unul dintre cele mai frumoase momente pentru o femeie, dar şi dificil, mai ales dacă eşti însărcinată pentru prima dată. Sarcina implică o serie de simptome, unele normale, altele pot fi chiar alarmante.

Dacă te confrunţi cu unul dintre simptomele de mai jos, adresează-te medicului:

Greţurile şi stările de vomă:

Medicii susţin că în proporţie de 50%, femeile se confruntă cu astfel de simptome, în mod special dimineaţa sau atunci când au contact cu mirosuri grele. Totuşi dacă simţi că lucrurile scapă de sub control, du-te imediat la medic pentru investigaţii suplimentare.

Oboseală excesivă:

Începând cu luna a treia, viitoarele mămici încep să se resimtă după orice activitate.  Tu eşti singura care îşi ştie limitele, dacă după o activitate banală începi să te simţi foarte obosită, asigură-te că te odihneşti imediat. De asemenea, evită să faci efort sau să ridici greutăţi. Revitalizează-ţi organismul cu fructe şi legume proaspete, sucuri naturale şi plimbări uşoare în parc.

 Contracţii:

Contracţiile pot apărea după luna a cincea, de o intensitate scăzută, dar care nu provoacă dilatarea colului uterin. Dacă aceste contracţii se repetă mai mult de 3 ori pe zi şi mai sunt şi dureroase, mergi urgent la medic, pentru că acestea pot provoca naşterea prematură a copilului.

Dureri abdominale:

Durerile abdominale inofensive sunt acelea care sunt de intensitate mică şi scurtă, totuşi dacă ai dureri intense şi dese, există posibilitatea să te confrunţi cu probleme de sănătate mai grave, precum: infecţiile urinare, sarcina ectopică (extrauterină), preeclampsie (tensiune arterială crescută), naşterea prematură, pierderea sarcinii.

Dacă simţi orice disconfort fizic, nu ezita să consulţi un medic! Este mai bine să previi, decât să tratezi.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment