Și mie mi-e frică

frica

Azi am realizat-o. Oricât de rea, scorpie și Dumnezeu mai știe ce alte „calități” zic că am, sunt momente când mi-e frică. Am momente când sunt slabă și pe cuvânt dacă îmi place să fiu vreodată văzută așa. Dar.. recunosc! Sunt și slabă. Și cred că e bine să fim și așa.

Pentru că oricât de multe am face în viața asta, este bine să fim și slabe. În fond, suntem femei și vă spuneam eu într-un alt articol că până și cele mai mari corporatiste poartă chiloței roz din dantelă. Așa că, dragilor, este bine să vă fie frică și este și mai bine să vă învingeți cumva temerile, fie că vorbim despre cele personale, fie pe plan profesional. Fie că sunteți femei, fie că sunteți bărbați.
Bun. Am intrat Live, deși nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc. Trebuia s-o fac și pe asta, am făcut-o. Promit ca o voi face și a doua oară. Las asta la o parte și zic așa:

1. Ți-e frică să o iei de la capăt?

Și mie mi-a fost. Și acum îmi e. De fapt, mi-e frică de fiecare dată când fac lucruri noi, dar în același timp știu și că nu se poate întâmpla nimic grav. Sau ce poate fi atât de grav, încât să nu pot trece peste? Presupunând că vorbim despre job sau business, vă spuneam ieri că am ajuns la o masă de oameni care aveau același scop: să facă ceva, să facă un business nou, orice. Unii dintre ei erau deja realizați, alții spuneau că le e teamă să-și lase job-ul. Sunt două variante în situația asta: mergi în paralel și riști mai puțin, dar îți asumi faptul că îți vei stoarce și ultima picătură de energie sau renunți la job și te arunci cu capul înainte.

Riscuri există oriunde, oricând. Întrebarea e dacă ți le asumi sau fugi de ele? Eu cred că fiecare dintre noi avem calități și slăbiciuni, iar slăbiciunile nu sunt atât de sumbre pe cât credem noi. Cred că în momentul în care le conștientizăm, vom ști ce să facem cu ele, indiferent că sunt temeri în relații, prietenii sau job.

Așa că, oricine ai fi tu, cel care îmi citești rândurile acum, fă ce simți, nu ce crezi că simți! Fă ce îți place, nu ce crezi sau ce te-au învățat alții că îți place. E important, jur. E important să pui capul pe pernă și să fii fericit cu tine. Recunoaște-ți greșelile când le faci, învață să spui că-ți pare rău fără să te mai gândești că devii vulnerabil, cere când vrei, ajută când simți că asta vrei, refuză când nu-ți dorești. E simplu.

2. Împacă-te cu trecutul:

Eu cred că trecutul și prezentul sunt mai importante decât viitorul. Poate că e un clișeu, mai ales că spun atât de des să trăiți în prezent, dar și trecutul este important. Lucrurile care ni s-au întâmplat, oamenii pe care i-am cunoscut, faptele prin care am trecut, toate contribuie la ceea ce suntem azi. Problema e că de multe ori rămânem agățați undeva la ziua de ieri, deși aia sigur nu se mai întoarce. Până nu s-o inventa vreo mașinărie de întors timpul, n-ai ce să faci decât să fii recunoscător și pentru alea bune și pentru alea rele. N-ai fi tu, cel de azi, fără ziua de ieri. Dar nu rămâne în trecut. Nu căuta să recuperezi ce ai pierdut ieri.

Am oameni în jurul meu care caută stabilitatea în alții. Stabilitatea ta emoțională, psihică sau profesională nu e la alții, ci la tine. Nu știu dacă o spun pentru că sunt femeie și poate pentru că mă ghidez mai mult după intuiție, dar finalitatea programată e moartea pasiunii. De ce ar trebui să știm neapărat ce va fi mâine? De ce să avem tot timpul lucrurile pregătite, când putem la fel de bine să trăim momentul?

Până nu de mult, aveam tendința de a îndepărta oamenii din jurul meu fără a le spune de ce. Aveam tendința de a dispărea pur și simplu, crezând că fac bine. Nu mi-a fost bine și sunt sigură că nici pentru ceilalți nu a fost. În continuare, prefer să evit conflictele, dar sunt conștientă că și acestea trebuie rezolvate, altfel se vor transforma ca un bulgăre de zăpadă. O să crească atât de mare, de n-o să știi ce te-a lovit și sincer, nici nu contează dacă acest conflict e cu alții sau chiar cu tine însuți.

Toți avem slăbiciuni. Le am și eu, dar sunt ale mele. Sunt ceea ce sunt și datorită lor. Și tu ești la fel. Și tu ți le poți accepta, și tu ți le poți asuma. Partea bună a lucrurilor este că te poți educa. Te poți reprograma să-ți fie bine. Niciodată nu e prea târziu să fii fericit, niciodată nu e prea târziu să schimbi lucrurile, niciodată nu e prea târziu să spui te iubesc sau că îți pare rău.

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment