Sfaturi utile pentru mămici – Cum ai grijă de dantura copilului

Sfaturi utile pentru mămici – Cum ai grijă de dantura copilului

1. Periajul: este cel mai important, iar tu, în calitate de mamă, trebuie să acorzi ceva mai multă atenție, mai ales pentru că micuții uită adesea să se spele pe dinți. Periajul se face după fiecare masă, timp de 2-3 minute, începând cu dinții din față și partea lor exterioară, apoi cu interiorul lor.

2. Apa de gură: se recomandă doar când copilul este suficient de mare să înțeleagă că trebuie să o scuipe. Se poate folosi apa de gură din tinctură de propolis dizolvată în apă sau extract de gențiană fără alcool.

3. Dulciurile: este probabil cea mai dificilă misiune, însă trebuie să obișnuiești copilul să consume glucide din fructe și sucuri naturale.

4. Lactate: lactatele, la fel ca fructele, au rolul de a neutraliza acizii care se formează prin acțiunea bacteriană, așa că oferă-i între mese brânză, iaurt, lapte.

Dintii de lapte5. Alimente bogate în calciu: oferă-i surse naturale de caldiu pentru o dantură sănătoasă: conopidă, broccoli, prune uscate, morcovi, soia, somon, sardine, fasole uscată. Pentru o bună absorbție a calciului, nu uita de vitamina D pe care o găsești în hering, ton, unt natural, untură de pește.

6. Ulei esențial de cuișoare: dacă micuțul tău are dureri de dinți, aplică-i ulei esențial de cuișoare pe dintele cu probleme.

Nu uita de vizita la medicul stomatolog, pe care trebuie să o facă de două ori pe an pentru a evita apariția problemelor serioase.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te aștept să ne împrietenim și pe Facebook. Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment