Sfaturi pentru sâni sănătoși și frumoși – Cum îți îngrijești sânii

Sfaturi pentru sâni sănătoși și frumoși – Cum îți îngrijești sânii

Sănătatea sânilor trebuie să preocupe orice femeie, de orice vârstă, pentru că neîngrijiți corespunzător pot duce la apariția unor complicații grave.

Pentru a evita apariția lor, iată câteva sfaturi de îngrijire:

1. Palparea lor: în fiecare lună, după menstruație se recomandă palparea lor prin mișcări circulare pentru a observa eventualele modificări, chisturi sau noduli.

2. Sutiene de calitate: alege sutiene care nu pun presiune asupra sânilor, din materiale de calitate și care să-ți ofere susținerea necesară, mai ales dacă ai un bust generos.

3. Alimentația: pentru menținerea fermității ai nevoie de o dietă bogată în proteine, vitamina E, C și seleniu. Se recomandă evitarea fumatului și consumul de cafea.

Ingrijirea sanilor4. Hidratare: se recomandă să hidratezi zona bustului cu o cremă hidratantă sau ulei de corp, pe care le aplici prin mișcări blânde și circulare.

5. Tonifiere: dacă îți dorești o piele sănătoasă și tonifiată, trebuie să faci dușuri reci în zona bustului, pentru că stimulează irigarea sanguină a acestei zone.

6. Gomaj: o dată pe săptămână se recomandă să faci un gomaj cu particule fine, evitând zona areolară, astfel vei îndepărta celulele moarte și vei stimula refacerea țesutului.

7. Ecografia mamară: sau mamografia dacă ai o vârstă de peste 50 ani. Este responsabilitatea noastră de soții, mame sau pur și simplu pentru sănătatea noastră să facem cel puțin o ecografie mamară pe an pentru a descoperi din timp apariția unor complicații.

Tu cum te îngrijești?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment