Semnele din naștere

Alunite

Cum pot fi îndepărtate semnele din naștere și când ar trebui să-ți faci griji pentru ele?

Semnele din naștere sunt pete de culoare, fie vascularizate, fie pigmentate și apar de regulă pe pielea nou-născuților. Acestea pot fi ușor sesizabile până la cele care trebuie îndepărtate obligatoriu! Semnele pot avea marginile regulate sau diforme, pot fi plate sau în relief, iar culoarea variază de la nuanțe de maro și negru până la roz, albastru sau roșu. Principalele semne din naștere sunt cele roșii vascularizate și cele pigmentate, asemănătoare cu alunițele.

De ce apar semnele din naștere?

Știi poveștile conform cărora mamele care fură ceva de mâncare vor naște bebeluși cu pete? Este doar un mit. Adevărul e că petele din naștere pot fi moștenite sau nu, însă cert e că nu sunt cauzate de nimic din timpul sarcinii.
Semnele vascularizate se împart în pete maculare, pete de vin sau hemangioame.

AlunitePetele maculare apar în mod frecvent pe frunte, pe pleoape, pe spatele gâtului, pe nas, pe buza superioară sau chiar pe ceafă.

Petele de vin apar de regulă pe față, pe gât, brațe sau picioare, însă acestea pot crește în dimensiune odată cu copilul. Atunci când apar astfel de pete se recomandă vizita la medic și tratamentul imediat.

Hemangioamele sunt semne superficiale și nu sunt profunde. Apar de regulă pe cap sau gât.

Semnele pigmentate sunt cele mai comune semne și au nuanțe de maro deschis sau închis.

Petele maro deschis: se mai numesc pete cafea cu lapte din cauza culorii deschise de maro și pot apărea oriunde pe corp. O singură pată de acest tip nu reprezintă un semnal de alarmă, însă dacă acestea se înmulțesc trebuie să consultați medicul.

Petele mongoleze sunt pete de culoare albăstru-gri și apar de obicei pe fese sau pe partea inferioară a spatelui. În timp, aceste pete pot să dispară de la sine.

Alunițele apărute la naștere sunt alunițe care vor exista pentru tot restul vieții și pot fi cele mai periculoase semne din naștere pentru că pot dezvolta cancerul de piele (melanomul).

Cum pot fi îndepărtate semnele din naștere?

În general, semnele din naștere trebuie să fie lăsate în pace, mai puțin alunițele care prezintă riscuri mai mari. Alunițele, dar și petele cafea cu lapte pot fi îndepărtate chirurgical sau cu o lumină laser. Pe de altă parte, semnele din naștere vascularizate pot fi tratate, iar petele maculare se șterg în timp de la sine. Hemangioamele sunt tratate deseori cu steroizi sau cu ajutorul laserului.

Când ar trebui să-ți faci griji pentru semnele din naștere?

Atunci când petele sângerează, provoacă dureri, mâncărimi, usturimi sau când se infectează, apelează la un medic dermatolog de urgență. Rănile se pot infecta, iar în cazul alunițelor pot deveni chiar periculoase.

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment