Sejur de 8 zile în Grecia de Sfintele Sărbători de Paşti

Sejur de 8 zile în Grecia de Sfintele Sărbători de Paşti

Dacă vă doriţi o vacanţă ieftină, dar exotică de Sfintele Sărbători de Paşti, vă recomandăm Grecia, unde veţi avea ca principale atracţii Muntele Athos, Complexul Monahal de la Meteora, Thermopile, Atena, Cap Sounion, Peloponez, Delfi, Valea Tembi şi Salonic.

Mai jos veţi găsi câteva informaţii cu privire la sejurul Grecia 2013:

03 mai Bucuresti – Halkidiki
Plecare din Bucureşti – Piaţa Victoriei ora 05.00 pe traseul: Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas – Salonic – Halkidiki. Sosire în cursul serii în functie de formalităţile vamale. Servirea cinei (produse de post) la hotel. Cazare hotel Theoxenia 4*Halkidiki . Detalii pe www.theoxenia.gr

Muntele Athos Grecia04 mai Sfântul munte Athos – Seara de Înviere
Mic dejun. Opţional, Croaziera de o zi la Muntele Athos. Transfer cu autocarul spre port de unde ne vom îmbarca pe vaporul de croazieră. Se va viziona de pe mare Muntele Athos – cel mai sfânt loc al Greciei şi unul din locurile de pelerinaj mondial ale creştinătăţii. Aici îşi au locul 20 de mânăstiri, 12 schituri, numeroase chilii, înglobând o populaţie de peste 1500 de monahi ortodoxi. În timpul croazierei este asigurat ghidaj audio în 6 limbi. După croazieră, întoarcere la hotel.

Notă: În cazul în care condiţiile meteorologice nu sunt favorabile croazierei, ghidul vă va propune variante alternative de excursii opţionale. Seara, puteţi participa la SLUJBA DE ÎNVIERE la o biserică din zonă. După miezul nopţii, servirea cinei tradiţionale de Paşte la hotel, incluzând Margiritsa (supa de miel). Cazare hotel Theoxenia 4* Halkidiki.

05 mai Hristos a Înviat!
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru a ne bucura de clima blândă a Mării Egee, de peisajul superb ce îmbină marea cu muntele, verdele pădurii cu auriul nisipului. Prânz tradiţional de Paşte cu muzică live la hotel. Cazare şi cină hotel Theoxenia 4* Halkidiki. (Autocarul staţionează în această zi conform normelor A.E.T.R.)

06 mai Halkidiki – Meteora – Atena
Mic dejun la pachet. Plecare de la hotel dimineaţa devreme. Vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus în patrimoniul UNESCO. Se vizitează una dintre cele mai frumoase 6 mânăstiri, apoi scurt popas la Zervopolis –principalul atelier de icoane bizantine – unde veţi asista la procesul de confecţionare a icoanelor. Excursia continuă spre Atena cu scurt popas la Thermopile – locul sângeroasei bătălii, ce a avut loc între polisurile greceşti şi Imperiul Persan, bătălie ce a rămas în istorie ca un simbol al curajului în faţa unei sorţi neprielnice. Cazare hotel Achilion 3* Atena.

Hotel Halkidiki07 mai Atena  – Capitala Greciei
Mic dejun. Capitala Greciei, Atena este o metropolă modernă şi în acelaşi timp locul în care a luat naştere Grecia clasică şi, prin urmare, civilizaţia occidentală. Tur de oraş Atena cu autocarul: Palatul Parlamentului, Piaţa Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piaţa Omonia, etc. După tur, vizită cu ghid local la ACROPOLE şi Muzeul Acropolei. (Costul biletului de intrare la Acropole: ~12 Euro/pers). Centrul istoric este zona cea mai importantă zonă a Atenei şi locul în care mii de turişti vin să admire Acropole – simbolul democraţiei, dealul pe care Parthenonul şi alte situri importante sunt localizate. Spre seară, opţional, Excursie la Cap Sounion pentru Apus de Soare la Templul lui Poseidon (Fenomen unic în lume!). Întoarcere la Atena. Cazare Atena, hotel Achilion 3*.

08 mai Atena – Peloponez
Mic dejun. Opţional, excursie în Peloponez – leagănul civilizaţiei mionice. Peloponezul impresionează prin varietatea peisajului (plaje fine întinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantaţii de măslini şi portocali) dar şi prin bogăţia istoriei şi a culturii. Se vizitează Istmul Corinth, Epidauros, Nafplio şi Micene, unde vom vizita cetatea antică şi mormântul lui Agamemnon. Înapoiere la Atena. Cazare Atena, hotel Achilion 3*.

09 mai Atena – Delfi – Paralia Katerini
Mic dejun. Deplasare la Delfi – unul dintre cele mai faimoase locuri din Grecia, cunoscut şi în lumea antică drept sanctuarul lui Apolo şi altarul oracolului său. Bogăţia ruinelor se împleteşte cu munţii magnifici, pentru a face din Delphi un punct de primă importanţă în Grecia. Excursia continuă spre Paralia Katerini, cu scurt popas la Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi – loc sfânt, renumit pentru puterea miraculoasă de vindecare şi alinare a durerilor. Cazare hotel Regina Mare 3* Paralia Katerini. Detalii pe aici.

10 mai Salonic – Bucuresti
Mic dejun. Plecare spre Salonic – cel de-al doilea oraş ca mărime şi importantţă din Grecia, capitala regiunii Macedonia.
Tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Biserica Sf. Dumitru, Turnul Alb (scurt popas). Plecare spre ţară. Sosire la Bucureşti după miezul nopţii în funcţie de formalităţile vamale.
Tarif: 355 Eur de persoana loc în camera dublă

Servicii incluse:
•    3 nopţi cazare cu mic dejun şi pachet de Paşte inclus hotel Theoxenia 4*Halkidiki
–    Cina cu produse de post în Vinerea Mare
–    Cina tradiţională de Paste cu supa Magiritsa in noaptea de Inviere
–    Pranz cu preparate traditionale de Paste in ziua de Paste si Cina
•    3 nopti cazare cu mic dejun hotel Achilion 3* Atena
•    1 noapte cazare cu mic dejun hotel Regina Mare 3* Paralia Katerini
•    Tur de oraș Salonic
•    Tur de oraș Atena
•    Ghid local pentru vizita la Acropole
•    Excursie la Meteora
•    Vizitele și excursiile din program: Delfi, Thermopile, Schitul Sf. Paraschiva
•    Transport cu autocar clasificat 4* (mai puțin ziua 3)
•    Ghid român însoțitor

Pentru mai multe informaţii despre ofertă, zborul cu avionul sau alte detalii, puteți suna la numărul de telefon 0758.990.033 sau la adresa de e-mail: [email protected] , [email protected]

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment