Scrâșnitul din dinți – Află totul despre bruxism

Scrasnirea din dintiScrâșnitul din dinți – Află totul despre bruxism

Scrâșnitul din dinți sau bruxismul reprezintă un act voit sau nu de încleștare a dinților, fie în timpul zilei, fie în timpul somnului. Cauzele care duc la bruxism sunt împărțite, unii specialiști spun că este o boală ereditară, alții spun că stresul este cauza principală.

– Stresul: este poate cea mai întâlnită cauză a bruxismului. Stresul perturbă somnul, rezultând scrâșnirea involuntară din dinți.

– Alinierea anormală a dinților: în momentul în care dinții se suprapun, intervine frecarea lor involuntară.

– Agresivitatea: bruxismul poate fi un semn al furiei și depresiei reprimate sau al unei personalități agresive.

– Complicațiile unor boli precum Parkinson sau Huntington. Parkinson este o boală degenerativă și poate afecta abilitățile motorii, iar Huntington este una neurologică și afectează coordonarea mișcărilor.

Simptomele bruxismului: dureri de dinți, maxilar, dureri de cap sau urechi, erodarea smalțului și lezarea interiorului obrajilor.

În ceea ce privește tratamentul împotriva bruxismului, trebuie identificată întâi cauza și mai apoi eliminată. Dacă bruxismul apare datorită stresului, se recomandă terapie psihologică. Dacă ține de complicații ale maxilarului sau a dinților, medicul stomatolog vă poate oferi un tratament adecvat.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment