Scortisoara – Ce boli poti trata cu ajutorul scortisoarei

Scortisoara – Ce boli poti trata cu ajutorul scortisoarei

Scortisoara nu este doar un simplu condiment aromat si bun in prajituri, ci poate fi folosita in nenumarate feluri.
In urma cu aproximativ 2000 de ani, scortisoara era intalnita in vechile ritualuri ebraice, iar egiptenii o foloseau in procesul de mumificare.
Ea era apreciata si pentru proprietatile terapeutice, fiind utilizata ca antiseptic si pentru calmarea durerilor.
Scortisoara se obtine din scoarta arborelui Cinnamonium zeylanicum, inrudit cu dafinul, care creste in India.

Scortisoara este o planta medicinala care trateaza diareea , regleaza tensiunea arteriala si mareste secretia de insulina .
Vinul amestecat cu scortisoara (50 de grame la un litru de vin) are proprietati curative in afectiuni digestive (constipatii, balonari , diaree ).

In curand, aceasta mirodenie ar putea fi folosita si impotriva diabetului de tip II. S-a demonstrat ca un anumit component din scortisoara are proprietatea de a imita actiunea insulinei la nivelul celulelor.

Scortisoara este cunoscuta si pentru proprietatile afrodiziace, fiind si mai eficace daca scortisoara este asociata si cu alte alimente cu proprietati asemanatoare, cum ar fi mierea, nucsoara sau ghimbirul.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment