Schimbările sunt bune – Despre frica de nou

Schimbările sunt bune – Despre frica de nou

Se întâmplă uneori să simți că te sufoci, că nu-ți mai găsești locul, dar să nu știi de ce. Fie că vorbim despre relația cu partenerul, fie despre locul de muncă, câteodată alegem să facem lucruri care ne distrug viața puțin câte puțin și asta doar pentru că ne-am obișnuit cu zona noastră de confort.

Există oameni care preferă să rămână într-o relație bolnăvicioasă doar pentru că se tem că nu ar ști să o ia de la capăt sau se tem să facă o schimbare în viața lor. Există oameni care acceptă să fie umiliți în fiecare zi la locul de muncă doar pentru că nu au curaj să încerce altceva. Când ți-ai spus pentru prima dată „Nu mai suport!” este timpul să accepți că ai făcut o greșeală pe care trebuie să o remediezi. Și orice schimbare înseamnă sacrificiu!

Am fost și eu în situația de a face schimbări majore, mi-a fost greu să-mi accept alegerile proaste, însă respectul de sine este cel care trebuie să vă ghideze viitorul. Nu țineți cont de părerile altora, încercați să purtați un dialog cu propria persoană, puneți-vă întrebări și atunci când simțiți că ați găsit un răspuns mergeți înainte.

Schimbarile in viataAm menționat despre schimbările în relația de cuplu și viața profesională pentru că sunt cele mai frecvente probleme, însă schimbări poți face și în ceea ce privește alimentația, atitudinea, anturajul, administrarea banilor și așa mai departe. Dacă vrei să te lași de fumat sau vrei să slăbești, renunță la „De luni mă las sau de luni încep dieta”. Dacă simți că asta trebuie să faci acum, nu mai sta pe gânduri.

Drumul spre schimbare nu este tocmai ușor, vei trece prin diferite etape, îți va fi teamă, vei avea îndoieli, dar nu trebuie să uiți de ce ai ajuns aici. La început echilibrul tău va dispărea, cel puțin o parte din el, poate câteva obiceiuri se vor schimba, însă amintește-ți în fiecare zi care este scopul tău final!

Întotdeauna noul înseamnă necunoscut și necunoscutul poate creea angoase, dar fără asumarea unor riscuri nu vei câștiga niciodată!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment