Sarcina si sforaitul – Afla care sunt cauzele si cum le poti rezolva

Sarcina si sforaitul – Afla care sunt cauzele si cum le poti rezolva

Stim ca sarcina poate face o femeie mai frumoasa si mai delicata, insa uneori aduce dupa sine si cateva lucruri neplacute, precum sforaitul. Poate ti se pare amuzant, insa e o problema destul de frustranta pentru amandoi, tu te vei simti prost, el nu va sti cum sa reactioneze si vei sfarsi prin a te trezi singura in pat si el pe canapea.

Sforaitul pe parcursul sarcinii apare datorita progesteronului si estrogenului crescut, care pot provoca edem sau congestie, astfel te alegi cu obstructionarea cailor nazale. Cresterea volumului de fluide din corp poate conduce la umflarea cailor nazale, astfel incat respiratia pe timpul noptii poate fi ingreunata.

Sforaitul apare de regula, in al doilea si al treilea trimestru de sarcina si este pus pe seama urmatoarelor disfunctii:

– cresterea excesiva in greutate;

– hipertensiune cauzata de sarcina;

– raspandirea unei toxine in sange;

– diabet gestational;

– apnee de somn.

Cum previi sforaitul in timpul sarcinii:

– intinde-te pe o parte inainte sa adormi;

– tine perna mai sus decat de obicei;

– controleaza-ti greutatea;

– foloseste un umidificator in camera;

– dispozitive nazale (iti asigura un flux mai mare de aer care trece prin nari).

Daca problema persista, consulta un medic ORL-ist.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment