Șapte sâmburi pe care trebuie să-i consumi

Samburi de struguri

Puțini sunt aceia care se gândesc că anumiți sâmburi sunt o adevărată sursă de sănătate pentru organismul uman, mai ales dacă ținem cont de faptul că un singur sâmbure are o dotare biochimică suficientă pentru a dezvolta un copac.

Iată care sunt beneficiile consumului de sâmburi:

1. Sâmburi de măsline:
Dacă sunt consumați prin măcinare fină, sâmburii de măsline purifică sângele, îmbunătățește circulația sângelui, oferă strălucire pielii și elimină impuritățile. În Grecia Antică, sâmburii de măsline erau considerați alimente care contribuiau la potență și la fertilitatea femeilor.

Samburi de struguri2. Sâmburi de struguri:
Sâmburii de struguri ajută la tratamentul infecțiilor respiratorii și a hepatitei, protejează sistemul cardiovascular și scade colesterolul. De asemenea, sâmburii de struguri au proprietăți anti-îmbătrânire și îi poți folosi și pe post de mască.

3. Sâmburi de lămâie:
Sunt un tratament eficient împotriva viermilor intestinali, tratament care durează 5-6 zile. Trebuie doar să zdrobești 5-6 sâmburi de lămâie și să-i lași într-o cană cu ceai de mentă fierbinte și o linguriță de rom. În fiecare dimineață, pe stomacul gol, consumă o linguriță de sâmburi cu miere.

4. Sâmburii de gutuie calmează tusea:
Gutuile nu sunt doar foarte gustoase, ci și sănătoase, iar regula de aur este că nimic nu se pierde din gutui. Dacă te confrunți cu tuse trebuie să infuzezi o linguriță de sâmburi uscați în 250 ml de apă fiartă. Se consumă ceaiul până când scapi de tuse.

5. Sâmburi de caise:
Îți amintești când spărgeai sâmburii de caise în copilărie? Bine făceai! Sâmburii de caise au un conținut bogat în vitamina C, A și B, cea mai importantă fiind vitamina B17 (amigdalina), care luptă împotriva cancerului.

6. Sâmburii de pepene roșu:
Dacă vei consuma sâmburi de pepene roșu, îi vei asigura organismului tău o sursă bogată de zinc, fier, omega 6, fibre și proteine care se absorb ușor. Pe lângă antioxidanți, sâmburii de pepene sunt diuretici și reduce riscul apariției pietrelor la rinichi.

7. Sâmburi de rodie pentru o piele fără riduri:
Sâmburii de rodie ajută la producerea colagenului natural, deci previn apariția ridurilor. Dacă vei consuma în fiecare zi un pumn de semințe de rodie sau sucul de la o rodie, pielea ta va fi mai netedă și mai strălucitoare.

Sursă foto: medicaldaily.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment