Salina Turda – Destinatie turistica si de tratament in Romania

Salina Turda – Destinatie turistica si de tratament in Romania

Salina Turda se gaseste in zona Durgau-Valea Sarata din Turda. Intrarea in Salina se făcea până în anul 2010 din str. Salinelor 54A (cartierul Turda Noua), insa acum se face prin noua si moderna intrare din centrul turistic Salina-Durgau (Aleea Durgau nr. 7).
Salina Turda este inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania in anul 2010.

In 1932, exploatarea sarii din Salina Turda a fost sistata, datorita tehnologiei primitive. Astfel, Salina s-a redeschis in 1992 (in scop turistic si curativ), fiind vizitata in tot timpul anului. Se pot vizita fostele mine Iosif, Tereza si Rudolf, precum si utilajele medievale, care sunt unice in Europa. Altarul, moara de sare si Scara Bogatilor (o scara lucrata filigranat in lemn) sunt alte obiective de vazut din cadrul salinei.

Principala atractie ramane lacul cu solutie salina suprasaturata, excelenta pentru tratament.

Noi spune „Asa Da!” pentru tara noastra si va recomandam atunci cand simtiti nevoia sa va detasati de haosul orasului, sa vizitati Salina.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment