Salata de sfecla rosie – Reteta de salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie – Reteta de salata de sfecla rosie

Ingrediente:
– 2 kg sfecla rosie
– 100 g. chimin
– 100 ml otet
– 1 buc hrean
– sare
– 50 g zahar
– 1,5 l apa

Mod de preparare:
Sfecla se spala si se pune la fiert in oala sub presiune, timp de aproximativ 40 minute.

Dupa ce fierbe bine, se strecoara si se pune pe o tava la racit. Se curata coaja si se taie marunt , felii foarte subtiri.

Hreanul se curata, se taie bucati , apoi se da prin masina de tocat carne. Se adauga hreanul peste sfecla si se amesteca bine.

Intre timp se pune la fiert apa cu sare dupa gust, zaharul si la sfarsit otetul. Chimenul se pune la fiert separat intr-o cana cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute. Se amesteca apa cu chimenul fiert si se pune fierbinte peste sfecla. Se amesteca bine si se lasa la racit daca vreti sa consumati salata in perioada urmatoare. Daca vreti sa o puneti pentru iarna, se pune calda in borcane cu capac si apoi se aseaza intr-o cratita in care am asezat prosoape. Se adauga apa si lasam borcanele cu sfecla sa fiarba cam 20 minute.

Borcanele care vor fi consumate in perioada imediat urmatoare se pastreaza in frigider.

Pofta buna!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment