Salată boeuf – Rețetă de salată boeuf

Salată boeuf – Rețetă de salată boeuf

Salata boeuf îmi amintește de sărbătorile petrecute cu cei dragi, așa că uneori îmi place să o mai gătesc și să asociez amintirile plăcute cu o masă bună.

Salata boeuf se poate face cu orice tip de carne doriți, însă eu am ales cu piept de pui (nu dau înapoi nici de la pieptul de curcan).

Ingrediente:

– 1 piept de pui dezosat

– 2-3 morcovi medii

– 2 cartofi medii

– 200 g țelină

-un borcan castraveți la oțet

– mazăre (după gust)

– sare și piper

– maioneză

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală și se pune la fiert în apă rece. În timpul fierberii adunați spuma care se adună deasupra, până când apa devine limpede. După ce nu mai face spumă, adăugați legumele curățate și așteptați să fiarbă. Dacă vreți să faceți și o supă, puteți adăuga o ceapă întreagă la fiert și folosiți zeama, fie pentru supă sau pilaf.

După ce legumele au fiert, le scoateți cu grijă, le lăsați puțin să se răcească și le tocați mărunt (unii lasă legumele mai mari, însă mie îmi plac mai mărunte pentru că se amestecă aromele mai bine).

Tocați castraveții la oțet și puiul, presărați sare și piper și amestecați. Maioneza o puteți face de casă, după rețeta aceasta și se pun aproximativ 3 linguri cu vârf, șe amestecă și se lasă la rece.

Dacă vă place brânza de burduf puteți asocia salata cu puțină brânză (știu că pare ciudat, dar mie îmi place la nebunie combinația).

Poftă bună!

Tips: Puteți face un platou cu salată, însă asta înseamnă mai multă maioneză și maioneza nu este tocmai sănătoasă!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment